Vágólapra másolva!
Többek közt Hamilton és Verstappen is arról beszélt, hogy a 2022-ben érkező autókkal az a legfontosabb cél, hogy könnyebben támadhassák egymást a versenyzők.

Egy lesújtó megjegyzés terjedt el először a médiában arról, hogy egy pilóta milyennek látja a 2022-ben érkező autók mintáját: Daniel Ricciardo fogalmazott csúnyán arról a kocsiról, amit demonstrációs céllal csütörtökön bemutattak a Brit Nagydíj helyszínén, de nem tudta, hogy szavait mikrofonok rögzítik. Azóta már tisztázni próbálta, hogy az elhangzottak során nem az új szabályok szerint készült autóról beszélt.

A külső nem minden, és Ricciardo hisz benne, hogy a megváltozó paraméterekkel elérhető, hogy könnyebben egymás nyomában maradnak a pilóták és nem veszítenek annyi tapadást, mint jelenleg.

Ehhez hasonló autókkal folytatódik a Forma-1 a következő szezontól Forrás: F1

„Nem csak szavakkal dobálóztak [a szakértők] az elmúlt hat hónapban, hogy változtatni kell, egyértelműen sokat gondolkodtak és dolgoztak."

Ha a küllemről nem is képviseltek hasonló álláspontot más pilóták a nyilvánosság előtt, abban azért bíznak, hogy a számítások beérnek és meghozzák a kívánt eredmény. „Remélem, minden beválik és jobban lehet majd versenyezni az autókkal. Mindannyian ezt akarjuk. Ez a fő cél ezzel az autóval, reméljük, megvalósul" – mondta Charles Leclerc.

Szorosabb csatákat remélnek az új paraméterektől Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Pierre Gasly úgy véli, ez esetben mindenki nyer és nőni fog a Forma-1 közönsége.

– nyilatkozta. – Nyilván a való életben megtanuljuk, hogy ne bízzunk meg mindig a számokban, mert néha eltérhetnek a valóságtól. Tetszik a hozzáállás a változtatáshoz és a sportág javítására tett kísérletre."

A bajnoki csata két résztvevője egyetértett az említett nyilatkozatokkal. „A legfontosabb, hogy jobb legyen a versenyzés. Képesnek kell lennünk közelebbről követni az előttünk haladó autót, és ha ez rá a megoldás, örülni fogok" – közölte a bajnokság éllovasa, Max Verstappen. Üldözője, Lewis Hamilton úgy fogalmazott, „komoly kihívás alkalmazkodni az új korszakhoz, és lenyűgöző lesz a szurkolóknak és a sportnak, ha könnyebben tudjuk követni egymást."

A szimulátorban több pilóta ízelítőt kapott már az új autókról, melyeken azonban még javában dolgoznak a mérnökök, így sokat fognak változni a jövő év elejéig, amikor először pályára viszik őket.