Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardónak magyarázkodnia kellett trágár megjegyzése miatt

2021.07.16. 09:18

Daniel Ricciardo közvetlenül a 2022-es autó modelljének bemutatója előtt mondott lesújtó véleményt valamiről, már bekapcsolt mikrofonok mellett. A McLaren pilótája tagadta, hogy a kocsira tette volna a megjegyzést, sőt kijelentette, hogy a hátulja kifejezetten tetszik neki.

Csütörtökön délután a lerántották a leplet arról az F1-es modellről, ami a 2022-es szabályok szerint épült. A pilóták alapvetően elégedetten nyilatkoztak, miután látták a végeredményt, de akadt, akinek ezt nehezebben hitték el. 

Bemutatták a 2022-es modellt - GalériaForrás: F1

Daniel Ricciardo ugyanis minimum félreérthető helyzetbe keveredett, amikor a közvetítés megkezdése előtti visszaszámlálás során, már bekapcsolt mikrofonok mellett jól érthetően kijelentette, hogy „ez borzalmas, ez sz**, a legrosszabb”. A megjegyzésre egy rajongó lett figyelmes, nem sokkal később pedig szinte az egész F1-es közösség tudomást szerzett róla. Ennek megfelelően az ausztrál pilótát kérdőre is vonták.

Valószínűleg valami másról beszéltem, mert jó néhány dolog szóba került – válaszolta a Brit Nagydíj előtti sajtótájékoztatón. – Őszintén szólva nem tudom felidézni, hogy ilyesmit mondtam volna, mert valójában azt gondoltam, hogy elég klassz. Nem fogalmazhattam ennyire durván, talán a festésre mondhattam, [az autóra] biztosan nem tettem ilyen megjegyzést.”

A hallottak alapján valóban nem egyértelmű, hogy az ausztrál versenyző a kocsiról mond lesújtó véleményt, vagy valami teljesen másról. A 32 esztendős pilóta elmondása szerint már csak azért sem lett volna indokolt, hogy a előbbiről állítson ilyesmit, mert valójában nincs vele baja.

Most már kíváncsi vagyok – folytatta. – Lando [Norris] mellett álltam? Mellette nem káromkodom, mert még mindig elég fiatal. Tényleg fogalmam sincs. Egyáltalán nem gondoltam [az autóról], hogy sz**, valójában igencsak elégedett vagyok vele. Szerintem említettem is valami olyasmit, hogy a hátulja tetszik. Mindenesetre nincsenek negatív érzéseim a kocsival kapcsolatban.

Ricciardo állítja, nem az autót szidta - GalériaForrás: AFP/Mark Sutton

Megszólalásának második felében Ricciardo arra a kijelentésére utal, ami már a közvetítés végén hangzott el. Ekkor valóban azt állította, amire emlékezett. „A hátulja tetszik, eléggé régimódinak tűnik – vélekedett. – 2008-ra emlékeztet ezzel a stílussal, ami menő. Az eleje nagyon más, de mint minden esetben, minél többet nézi az ember, annál normálisabbnak fog látszani.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK