Kiderült, Schumacher mit nézeget folyamatosan az ellenfelek autóján

Forma-1, Mick Schumacher, Haas, Sebastian Vettel, Aston Martin, Azeri Nagydíj 2021, péntek
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 04: Mick Schumacher of Germany and Haas F1 talks with Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin F1 Team in the Paddock prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 04, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher előszeretettel vizsgálgatja más csapatok autóját az időmérő edzések és a versenyek után. A hétszeres világbajnok fia elárulta, elsősorban mit nézeget ilyenkor.

A Francia Nagydíj után emlékezetes pillanatokat okozott, ahogyan Mick Schumacher és Sebastian Vettel közösen vizsgálgatták a Haas újoncának autóját a perc fermében, majd Ausztriában felfedték, hogy Schumacher ferde ülése volt a téma. A hétszeres világbajnok fia azonban nemcsak saját, hanem mások versenyautóját is előszeretettel szokta nézegetni az időmérők és futamok után, amely szokásáról most elmondta, tulajdonképpen mit is vizslat ilyenkor.

Schumacher és Vettel sem mulaszt el egyetlen alkalmat sem a tanulásra Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Természetesen nem Schumacher az egyetlen, aki akár hosszú másodpercekre is képes megállni egy-egy rivális csapat kocsijánál és jól szemügyre venni azt, és talán nem véletlen, hogy a Haas fiatal pilótájának mentora, Sebastian Vettel is rendszeresen megteszi ezt. Na de mit lát ilyenkor egy versenyző. „Ezt már a gokartos idők óta csinálom – árulta el Schumacher. – Mindig jó tudni, különösen más autók esetében, hogy miként néznek ki a gumik, és megnézni, hogy tanulhatok-e ebből.

– utalt arra, hogy az abroncsok állapota nemcsak a többi autó gumikezeléséről, hanem a pilóták vezetési stílusáról is sokat elárulhat.

Kívülről nézve persze furcsa lehet, de a Forma-1 zárt világát és a csapatok közötti titkolózás mértékét is jól mutatja, hogy a pilóták is csak ilyenkor, az időmérő és a verseny után tudják közelről szemügyre venni a másik versenygépét. „A parc fermé az a hely, ahol a legközelebb kerülhetek más autókhoz – mondta Schumacher. – Nem sétálhatok be bárki garázsába és mondhatom, hogy »hello, csak megvizsgálom az autódat, aztán már megyek is«. Egyértelműen érdekes megnézni a többi kocsit."

Mick Schumacher eddig simán hozza az elvárhatót, és folyamatosan veri a csapattársát Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A Haas német versenyzője élete első kilenc Forma-1-es futamáról elmondta, hogy „relatíve boldog" azzal, ahogyan a dolgok mennek, „de teljesítmény szempontból kemény" az első idénye. Ezzel együtt nagyon élvezi, amit csinál, ezért nem is érzi tehernek, hogy sokat és keményen dolgozik. „Azt hiszem, ez igazán tükröződik a teljesítményemen. Nekem az a fontos, hogy a kemény munka előbb-utóbb kifizetődik. Remélem, hogy így lesz."