Vágólapra másolva!
A hétvégén kezdődik az F1-es szezon egyik legnehezebb szakasza, zsinórban három hétvégén is versenyeznek a pilóták. A McLaren csapatfőnöke szerint jól felkészültek a kihívásra.

Bakuban elvesztette a konstruktőri világbajnokság 3. helyét, de a hétvégén zajló Francia Nagydíjon ismét legyőzheti a Ferrarit a McLaren. Andreas Seidl csapatfőnök tudja, hogy csapatának előrelépésre van szüksége, mert a maranellói istálló mindkét utcai versenyen erősebb volt náluk, ehhez képest Lando Norris mentette a menthetőt, főleg a monacói 3. helyével.

Idén Norris húzza a McLarent Forrás: Motorsport Images/Charles Coates

„A Monacóban és a Bakuban rendezett utcai versenyek után az első tripla hétvégére összpontosítunk Franciaországban. Csapatkén tudjuk, hogy milyen megterhelő egy ilyen sorozat és jól felkészültünk a ránk váró feladatra. Operatív szempontból az a lényeg, hogy megtartsuk a lendületünket a megbízhatóság és a tartalék alkatrészek menedzselése terén, így felülkerekedhetünk az egymás utáni versenyek-jelentette kihíváson.”

„Hagytunk időt arra, hogy elemezzük és értékeljük a Bakuban gyűjtött adatokat, ez alapján világos, hogy csapatként további előrelépésre van szükség és még többet kell kihoznunk a csomagunkból, mert nagyon szoros csatát vívunk az ellenfeleinkkel” – utalt elsősorban a Ferrarira, de Bakuban az Aston Martin és az Alpha Tauri is borsot tört az orruk alá.

A tripla hétvége elsősorban Daniel Ricciardónak ad lehetőséget, hogy kilábaljon az előző két forduló nehézségeiből. Az ausztrál versenyző alig várja, hogy újra autóba ülhessen, úgy vélte, kihívásként is értékelhető a helyzet, ő viszont örül annak, hogy folyamatosan vezethet és ezáltal jobban összebarátkozhat az autóval.

„Jó helyzetbe fog hozni minket az, hogy folyamatosan, egyre több kilométert mehetek majd az autóval a három hétvége során és az, hogy a szimulátorban is sokat dolgoztunk. Ez remélhetőleg magabiztosabbá tesz majd az autóban” – nyilatkozta az ausztrál versenyző a csapat futamelőzetesében.

Seidl vezetésével ismét dobogóra tör a McLaren Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A McLaren idei húzóembere, Norris „érdekes kihívásnak nevezte, hogy az utcai versenyek után ismét épített pályákon kell majd helytállnia Franciaországban és Ausztriában. Úgy vélte, sikeresen átvészelték az előző két, a McLarennek kevésbé kedvező pályát, de leszögezte, vannak levonható tapasztalatok, és a továbbiakban is mindent bele kell adniuk a küzdelemben.