A Red Bullnál kivárnak, mielőtt újra bizalmat szavaznak Péreznek

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull Racing, Monacói Nagydíj, jacht
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 20: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing arrives in the Paddock on a boat prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 20, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez nem reménykedhet abban, hogy gyorsan rendeződik a jövője a Red Bullnál, az energiaitalos istállónál tudják, hogy jó helyzetben vannak a pilótapiacon, ezért nem sietnek a döntéssel. Ezt a Mercedes is befolyásolhatja.

Még csak öt hétvége telt el az idei F1-es világbajnokságból, de május végén már gondolni kell a szerződések ügyére is: az idei szezon előtt váratlanul nagy körforgás alakult ki a pilótapiacon, de ez idén sem kizárt, hiszen a Mercedes és a Red Bull négy üléséből papíron háromnak egyelőre nincs gazdája.

Péreznek még várnia kell a döntésre Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A jelenlegi formát látva Max Verstappen helye biztos a Red Bullnál, Sergio Pérez viszont csak az idei szezonra kapott szerződést, és egyelőre az eredményeivel nem biztosította be a folytatást a csapatnál. Pérez korábban elmondta, hosszabb távra szeretne az istállónál maradni, Helmut Marko viszont kijelentette, a nyári szünet előtt fel sem merülhet, hogy tárgyalni kezdjenek.

– idézte az Autosport a Motorsport-Total.com interjúját. – Teljesen a világbajnokságra összpontosítunk, és nem látjuk problémának, hogy ki lesz jövőre Max Verstappen csapattársa. Biztosan versenyképes srác lesz, de ezt még van idő eldönteni.”

Pérez egyelőre nem szerepel látványosan jobban a korábban menesztett Danyiil Kvjatnál, Pierre Gaslynál és Alexander Albonnál, de vannak ígéretes részeredményei, például Verstappen legyőzése az imolai időmérőn, vagy a monacói felzárkózása a 4. helyre. Marko is kiemelte Pérez versenytempóját, ami szerinte olykor Verstappen szintjét is eléri, de az időmérőn az imolai alkalomtól eltekintve javulást vár tőle.

Elnézve, hogy a Red Bull így is vezeti a konstruktőri világbajnokságot, és eddig sem látszott igény arra, hogy Gasly visszatérjen a csapathoz,

Péreznek jó esélye van arra, hogy megtarthassa az ülését.

Marko elárulta, Gaslyt további két évig szerződés köti a Red Bullhoz, de eldönthetik, hogy melyik csapatnál versenyezzen, és egyelőre nem foglalkoznak 2022-vel, csak a nyári szünetben terveznek dönteni.

A Red Bull helyzetét befolyásolhatja, hogy a Mercedes 2017 óta először változtat-e a felállásán. Lewis Hamiltonnal várhatóan meghosszabbítják a szerződést, de Valtteri Bottas helye ismét kérdéses. Joe Sawards szakblogger szerint Bottas tavaly ment volna az Alpine-hoz, de végül Fernando Alonsót választották.

Hosszabb távon Cunoda Juki (jobbra) lehet veszélyes Pérezre, de a japán fiatal számára még nagyon korai lenne az előléptetés Forrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

Bottas nemrég eladásra kínálta az egyik utcai Mercedes-AMG GT-jét, utódjelöltje, George Russell pedig úgy döntött, kivár azzal, hogy Monacóba költözzön, inkább a szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokra koncentrálna. „Ez az egész megnehezíti a helyzetet, én pedig csak a versenyzésre akarok összpontosítani. Nagyon fontos hónapok jönnek, amikor sok versenyzői szerződésről tárgyalnak a 2022-es szezonra nézve” – mondta a brit fiatal.