Vágólapra másolva!
Ismét van növendéke a McLaren juniorprogramjának, Zak Brown gokartos honfitársát, Ugo Ugochukwut igazolta le. Az ifjú versenyző gokartokkal már most sikeres.

Felhagyott a McLaren az elmúlt évek gyakorlatával és a csapat ismét megjelent a juniorpilóták piacán. A wokingi istálló nem működtet olyan kiterjedt pilótaprogramot, mint a Red Bull, a Ferrari, az Alpine vagy akár a Mercedes, de Lewis Hamilton pályafutásának támogatásával történelmet írtak, és sokáig támogatták a Mercedes Formula E-csapatánál versenyző Nyck de Vriest, Stoffel Vandoorne-t és a korábbi F1-es pilótát, Kevin Magnussent is.

Ugo Ugochukwu már a McLaren színeiben Forrás: McLaren

Zak Brown irányítása alatt a csapat már bizalmat szavazott az újonc Lando Norrisnak, azóta viszont nem szerződtettek újabb tehetséget, egészen mostanáig: a 13 esztendős amerikai Ugo Ugochukwu a közelmúltban csatlakozott a McLarenhez, miután hazai sikereit tetézve megnyerte a 2020-as FIA OKJ gokart Európa-bajnokságot is.

Ugochukwu tehetségére a Sauber juniorprogramjában is felfigyeltek,

Brown kijelentette néhány nagy csapat is meg akarta szerezni a tinédzsert. „Elég sokat dolgoztunk ezen, mert ha a McLarennel nem ír alá, akkor is biztosan lett volna együttműködése Forma-1-es csapattal, több választása is akadt” – idézte a Racer.com.

„Tetszik a háttere és az, amit eddig elért. Kedvelem a családját. Ő nagyon szókimondó, még mindig nagyon fiatal, de Andreas [Seidllal] továbbra is hosszú távra tervezzük a McLarennel kapcsolatos céljainkat, lehetőségünk nyílt és nagyon örülök, hogy leszerződtettük őt” – nyilatkozta az amerikai üzletember.

Az ifjú sportoló édesanyja a nigériai származású Oluchi Onweagba-Orlandi,

aki 1998-ban megnyerte az első „Face of Africa” szépségversenyt, majd New Yorkba költözött és a világ legismertebb divatlapjaiban, valamint világmárkák reklámkampányaiban szerepelt. 2006-ban kötött házasságot Luca Orlandi divattervezővel, Ugóval együtt két fiúgyermekük született.

Ugo és szülei New Yorkban Forrás: Getty Images/2010 Arnaldo Magnani/Arnaldo Magnani

A Forma-1 jelenlegi szabályai szerint a versenyzőknek be kell tölteniük 18. életévüket, hogy rajthoz állhassanak, így Ugochukwunak még legalább öt évig különböző utánpótlás-sorozatokban kell versenyeznie ahhoz, hogy az F1-ben is bemutatkozhasson, ráadásul meg kell szereznie az induláshoz szükséges szuperlicenc pontokat.