Marko: Pérez a futamokon nagyon közel lesz Verstappenhez

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull Racing, Bahrein teszt 2. nap
Red Bull's Mexican driver Sergio Perez drives during the second day of the Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 13, 2021. (Photo by Mazen MAHDI / AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez már a bahreini teszten megmutatta a Red Bull tanácsadójának, hogy mennyire is jó valójában, Helmut Marko ezért arra számít, hogy a mexikói a futamokon már a szezon kezdetétől fogva megnehezítheti Max Verstappen dolgát.

Az idén a világbajnoki címre törő Red Bull-istállóval saját karrierje nagy lehetősége előtt álló Sergio Pérez úgy érzi, hogy öt futamra van szüksége ahhoz, hogy teljesen eggyé váljon a Red Bull RB16B-vel. A mexikói pilótáról már most rendkívül jó véleménnyel levő Helmut Marko szerint azonban a versenyeken nem kell majd ennyi Max Verstappen újdonsült csapattársának.

Pérez még az összeszokási fázisban tart Forrás: AFP/Mazen Mahdi

„Öt futam, öt rendes futam után minden rendben lehet" – nyilatkozta Pérez a bahreini tesztelés után arról, hogy mikorra sajátíthatja el a számára teljesen szokatlan kocsi minden csínját-bínját.

Helmuta Marko, a Red Bull híresen szigorú tanácsadója azonban a teszten látottak alapján úgy véli, Pérez a futamokon már rögtön az első versenytől kezdve Verstappen nyomában lehet.

Teljes mértékben igazolta a hírnevét, mint gumispecialista és gyors versenyző – nyilatkozta Marko az Auto Motor und Sportnak. – Az idei évre olyan autót akartunk, ami gyors, de egyben kiszámítható is. Ezt az autót nemcsak Verstappenhez, hanem Pérezhez is igazítottuk. Pérez tapasztalatával és munkamoráljával arra számítunk, hogy nagyon közel lesz Maxhoz a versenyeken."

Már a teszten megmutatta a Red Bullnak, hogy érdemes volt őt leigazolni Forrás: AFP/Mazen Mahdi

A Beyond the Grid podcastban a mexikói pilóta elmondta, hogy egy dolgot nem szabad tennie, siettetnie az autóval való összeszokás folyamatát. „Jól érzem magam, de még nem váltam eggyé az autóval, vannak még területek a fejlődésre, de türelmes vagyok.

– mondta, majd kérdésre hozzátette, fiatalabb korábban más lett volna a hozzáállása. – Ez inkább a tapasztalattal jön. Tudom, hogy ha az első, a harmadik vagy a negyedik versenyen nincs meg a tempóm, akkor is csak idő, megértés és tanulás kérdése, hogy mikor lesz meg. Olyan sok mindenen mentem már keresztül, hogy ismerem a képességeimet és tudom, hogy képesnek kell lennem teljesíteni, és ez csak idő kérdése. Ne értsenek félre, ez nem magától fog jönni, rengeteg munka kell hozzá, de amíg a csapattal közösen ezt beletesszük, addig egyértelműen képesnek kell lennünk rá."

A futamokon lehet közelebb Verstappenhez Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Ami a Verstappen elleni csatát illeti, Pérez áll elébe a kihívásnak. „Mióta tudom, hogy ide jövök, tudom, hogy Max személyében nagy kihívással nézek szembe.

Minden területen nagyon erős és nagy kihívás lesz ellene versenyezni, de ezt akartam, a legjobbakkal akartam összemérni magam, úgyhogy ez nagy kihívás, de nagy lehetőség is egyben, amit nagyon várok. Úgy látom ezt, hogy semmi veszítenivalóm sincs. Szerencsés vagyok, hogy fantasztikus karrierem van, úgyhogy bármi is jön, az nagyszerű."