Ilyen volt Pérez első gyorsköre egy Red Bullban - videó

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull Racing, Red Bull RB15, Silverstone filmforgatás
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 23: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB15 Honda at Silverstone on February 23, 2021 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images for Red Bull Racing)
Vágólapra másolva!
A Red Bullhoz az idei évtől csatlakozó Sergio Pérez egyre jobban hozzászokik az energiaitalos csapat más filozófia szerint épült autóihoz. Az istálló egy belső kamerás kört is mutatott arról, ahogyan először lép oda igazán a 2019-es RB15-nek.

Többnapos felkészülésen van túl Sergio Pérez, aki megtehette első köreit egy Forma-1-es Red Bull-lal. Az energiaitalos csapat Silverstone-ban szervezett kétnapos tesztet 2019-es autójával a mexikóinak, hogy a Racing Ponttól érkező 31 esztendős versenyző minél jobban hozzászokhasson a Red Bullok eltérő karakterisztikájához. A csapat videót is posztolt újdonsült pilótája első gyorsköréről.

Pérez első komolyabb köre egy Red Bullban, amin azért látszott, hogy extra kemény gumikon futotta, 1:28 feletti körével a tavalyi és a tavalyelőtti Brit Nagydíjon is csak az utolsó rajtkockát szerezte volna meg

„Igencsak más, már most is felfedeztem a különbségeket. Azonnal érezni, hogy milyen jól tapad az eleje és hasonlók, amint az ember kipróbálja a szimulátorban. Elég gyorsan észre lehet venni ezeket a dolgokat" – nyilatkozta Pérez, aki a kétnapos gyakorlás után Max Verstappennel közösen az idei modellt, az RB16B-t is vezethette.

A 2021-es autóról jók voltak az első benyomásai, de forgatási napról lévén szó csak extra keménységű demógumikon vezetett, ezért nem akart nagy fejtegetésekbe bonyolódni.

„Filmes nap volt, amelyen minden arról szólt, hogy megfelelően helyezkedjek el az autóban. Nagyjából már látom, hogy van benne potenciál, és észrevettem néhány eltérést, de mivel demógumikon mentem és hasonlók, nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni. De az látszik, hogy van benne potenciál."

Péreznek azért sem egyszerű a helyzete, mert a Red Bull teljesen más tervezési filozófiát követ, mint a Racing Point, illetve köztudottan nem egyszerű mindent kihozni az energiaitalos istálló autóiból, amibe Pierre Gaslynak és Alex Albonnak is beletört a bicskája. A mexikói pilóta szintén megtapasztalta ezt.

Ez akkor fog megtörténni, amikor teljes mértékben megértem a kocsit. Remélem, hogy nem fog túl sok időbe telni."

Péreznek még szoknia kell a Red Bullt Forrás: Getty Images for Red Bull Racing/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Egyelőre azonban még nem a teljesítményen, hanem az egyéb dolgok optimalizálásán volt a hangsúly.

Keményen dolgozunk és jó irányba tettünk lépéseket, már az első napon nagyon kényelmesen éreztem magam. Ez is egy Forma-1-es autó, de az üléspozíció más, ahogy a kormány is. A fogása, a gombok, a folyamatok, az erőforrás, az erőleadás, a nyomaték. Nagyon sokat készültünk a szimulátorban, hogy mindent begyakoroljunk."