Norris: Räikkönentől nem verte volna ki a biztosítékot, ha Hamiltont kritizálja

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 13: Kimi Raikkonen of Finland and Alfa Romeo Racing looks on as he stands on the grid prior to the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 13, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lando Norris szerint például Kimi Räikkönentől elfogadott lett volna egy olyan nyilatkozat, mint amit ő tett tavaly októberben, a Portugál Nagydíj után.

Lando Norris úgy érzi, sokan azért támadták őt a tavaly októberben, Lewis Hamiltonról tett megjegyzései miatt, mert korábban sokat viccelődött, ezért az emberekben olyan kép alakult ki róla, hogy ő a jófiú. A McLaren versenyzője azt nyilatkozta a Hamilton által megnyert Portugál Nagydíj után, hogy a Mercedes versenyzője olyan autóban éri el sikereit, amelynek „minden futamot meg kellene nyernie", és közben „csak egy vagy két riválist kell legyőznie, ennyi az egész." Norris később nyilvánosan és üzenetben Hamiltontól is bocsánatot kért, most pedig kifejtette, miért volt ilyen negatív fogadtatása a szavainak.

Nem akart tiszteletlen lenni Hamiltonnal Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A 21 esztendős pilóta védelmében legyen mondva, frusztrált volt a portugáliai verseny után, hiszen Lance Stroll-lal történt ütközése miatt fel kellett adnia a futamot. A szurkolók és kommentelők azonban ezt nem vették figyelembe és alaposan nekiestek a közösségi médiában, amiért szerintük tiszteletlenül nyilatkozott Hamiltonról.

Nekem egyetlen dobogós helyezésem van, úgyhogy nem mintha mondhatnám, hogy nem végez jó munkát, mert tudom, hogy milyen nehéz egyáltalán a dobogóra kerülni" – nyilatkozta Norris az Autosportnak.

A McLaren versenyzője azt mondja magáról, hogy egyáltalán nem olyan személyiség, aki másokat kritizálna, de persze nála is előfordul, hogy olyasmit mond, amit nem kellett volna.

„Úgy érzem, hogy rendes srác vagyok, és próbálok mindig az lenni. Ugyanakkor néha igyekszem kimondani, amit gondolok, az embereknek ez pedig néha nem tetszik."

Egy rossz pillanatban kérdezték, úgy véli, alapból nem ilyen Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Soha nem azért mondok valamit, hogy azzal elvegyek bárkinek az érdemeiből, vagy ne tiszteljem azt, amit elértek. Olykor lehet, hogy mondok rossz dolgokat, amiket aztán rosszul tálalnak, vagy olyasmit, amit nem kellett volna mondanom, mert nem gondoltam át rendesen. De ez csak azért van, mert én is ember vagyok, és mindenki követ el hibákat. Végső soron azonban soha nem akarok rosszat senkinek, csak előtörnek az érzelmeim, mint minden pilótának. Követtem el hibákat, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is fogok."

Norris szerint azonban nem mindenkit támadtak volna ugyanezekért a szavakért, mivel vannak pilóták, akiktől megszokott, hogy kimondják, amit éppen gondolnak. Arra a kérdésre, hogy más pilótán, például a flegmaságáról közismert Kimi Räikkönenen például csak nevettek volna-e, egyértelmű választ adott.

Azt hiszem, én lettem a viccelődő srác, valószínűleg nem annyira komoly, mint amilyennek lennem kellett volna – utalt arra, hogy rengeteget viccelődik a közösségi médiában mémekkel, és a sajtótájékoztatókon sem veti meg a nevetést. – Úgy érzem, ebben javultam. De azt hiszem, az emberek csak sosem látták a rossz vagy a mérges oldalamat, amikor pedig megmutattam, azt gondolták, hogy rosszul viselkedek és tiszteletlen vagyok, miközben nem voltam az."