Norris üzenetben is bocsánatot kért Hamiltontól nemtörődöm nyilatkozatáért

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, péntek, Lando Norris, McLaren
IMOLA, ITALY - OCTOBER 30: Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on October 30, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Mark Sutton - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lando Norris az Emilia Romagna Nagydíj pénteki sajtónapján tisztázta, hogy Lewis Hamiltontól kért bocsánatot a Portugál Nagydíj után a közösségi médiában közzétett üzenetében, valamint azt is elárulta, hogy erre a lépésre önként szánta rá magát.

Miután Lewis Hamilton a Portugál Nagydíjon megszerezte rekordot jelentő 92. futamgyőzelmét, honfitársa, a McLarennél versenyző Lando Norris azt nyilatkozta róla, hogy csúcsa „nem igazán jelent nekem semmit", különben is Hamilton „olyan autóban ül, aminek minden futamot meg kellene nyernie" és „csak egy vagy két riválisát kell rendszeresen legyőznie." Norris később „hülyének és nemtörődömnek" nyilvánította a szavait és bocsánatot kért, ekkor azonban még nem volt világos, hogy a Hamiltonról tett nyilatkozatáért vagy a Lance Strollról mondottakért teszi mindent, merthogy a kanadai pilótához a csapatrádióban volt egy-két keresetlen szava, valamint róla sem éppen pozitívan nyilatkozott.

Hamilton rekordja nem igazán hatotta meg Norrist, legalábbis szavaiból ez volt leszűrhető Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Norris az Emilia Romagna Nagydíj pénteki sajtónapján aztán tiszta vizet öntött a pohárba és elmondta, hogy bár a Stroll-lal szembeni szóhasználata sem volt éppen példamutató, ott magát az üzenet tartalmát annyira nem bánja, ezért bocsánatkérése egyértelműen Hamiltonnak szólt.

– nyilatkozta Imolában a fiatal brit. – Nagyon tisztelem, amit elért, és nem a megfelelő szavakat használtam ahhoz, hogy ezt megfelelő kontextusba helyezzem."

Norris elárulta, hogy posztja mellett bocsánatkérő üznetet küldött Hamiltonnak, majd kifejtette, hogy nem voltak rosszak a szándékai.

„Nem tudom, hogy akkor tudott-e erről az egészről, de soha nem szándékoztam rosszindulatból ilyesmit mondani, vagy rossz színben feltüntetni őt. Tisztelek mindent, amit tett azért, egy elérje ezeket az eredményeket. Bármi is történjék, ez hihetetlen tett. A mondandóm tálalása volt olyan, amit nem akartam. Mondtam, amit mondtam, bocsánatot kértem érte, most pedig tovább kell lépnem."

Norris nem úgy értette Forrás: Getty Images/Motorsport Images

Többen arra gyanakodtak, hogy a 20 esztendős pilótát a McLaren presszionálta arra, hogy kövesse meg magát a nyilatkozata után, ő azonban állítja, hogy senki sem csinált ilyet, noha szavai alapján kijelenthető, hogy így is külső behatásra cselekedett. „Ezt az egészet magamtól csináltam, senki nem helyezett rám nyomást, még csak nem is tett senki megjegyzést erre, sokan észre sem vették.

Soha nem akartam, hogy így értelmezzék vagy negatív értelemben kiragadják a kontextusból a mondanivalómat, különösen Lewis ellen nem."

„Láttam, hogy milyen a fogadtatása a mondataimnak és rosszul éreztem magam, mert nem olyan ember vagyok, aki szégyenbe hozna másokat, vagy ne tisztelne egy másik versenyzőt. Úgyhogy aznap reggel úgy döntöttem, hogy kiteszem ezt a tweetet és bocsánatot kérek, ezzel egyidőben pedig üzenek Lewisnak is, hogy tisztába tegyem a dolgokat."

Hamilton és Norris a Portugál Nagydíjon Forrás: AFP/Getty Images/Jorge Guerrero

Norris ezután arról beszélt, hogy a mai világban minden korábbinál jobban meg kell válogatnia az embernek a szavait, mert egy pillanat alatt kiragadják azokat a kontextusból.

„Nem könnyű, mert valamilyen módon mindent ki lehet ragadni a szövegkörnyezetből. Különösen manapság, 2020-ban kell nagyon óvatosnak lenni azzal, hogy mit mond az ember. Bármennyire is szeretem elmondani a saját véleményemet és tettem ezt több módon is, talán nem mindenhez a megfelelő szavakat választottam.

„Aztán pedig van, hogy teljesen mindegy, hogy mit mondasz, az emberek félremagyarázhatják és úgy adhatják elő, hogy sokkal rosszabbnak tűnjön annál, mint amit mondani akartál. Aamegfelelő szavakat kell használni. Ez az, amit a múlt hétből megtanultam. A jövőben valószínűleg ismét fogok ilyen hibát elkövetni és nem a megfelelő dolgot mondani, de megpróbálok helyesen cselekedni."