Vágólapra másolva!
A várakozásokkal ellentétben mégsem foglalhatnak helyet nézők a Török Nagydíj lelátóin. A szervezők előzetesen 100 ezer főt vártak.

A Toszkán Nagydíjjal kezdődően fontos változás indult el az idei Forma-1-es szezonban, az volt ugyanis az első futam 2020-ban, amelyen fizető nézők foglalhattak helyet a lelátón, noha csak nagyon limitált számban. Ezután Szocsiban már naponta 30 ezer szurkoló figyelhette a helyszínről az eseményeket, míg a soron következő Eifel Nagydíjra 20 ezer drukkert várnak.

Az előzetes tervek szerint a legtöbb néző azonban nem ezeken a versenyeken, hanem a Török Nagydíjon lett volna, a szervezők 100 ezer fővel kalkuláltak, a koronavírus-járvány elharapódzása miatt azonban egyik pillanatról a másikra bejelentették: nézők nélkül rendezik a versenyt.

Nem lesznek nézők Isztambulban Forrás: Honda Racing F1

A versenyzők körében igen népszerű isztambuli pálya befogadóképessége 220 ezer fő, tehát a 100 ezer néző is kevesebb, mint félházat jelentett volna. Az azonban nem fog kiderülni, hogy az F1 vezetői szerint túlzó számok mennyire fedték volna a valóságot, mivel Isztambul kormányzósága hétfőn közleményben jelentette be, hogy zártkapus lesz a nagydíj. „

Vural Ak, a promóter Intercity elnöke a jegyeladások megkezdése utáni órákban eladott 40 ezer belépőből kiindulva úgy érezte elérték volna a 100 ezres nézőszámot. „Normál körülmények között úgy terveztük, hogy a teljes kapacitást, azaz mind a 220 ezer ülést kihasználjuk, de a koronavírus-járvány miatt ez nem lehetséges" – nyilatkozta korábban az elnök.

Több futamon is lesznek még nézők az idén Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A Török Nagydíj előtti Portugál és Emilia Romagna Nagydíjra több tízezer nézőt várnak, előbbire a teljes hétvége során több mint 60 ezret, míg Imolában 13,147 főben határozták meg a napi limitet. A szezon utolsó három versenyéből a két bahreini futamon a hírek szerint szintén megnyitják majd a kapukat és limitált létszámban ott is lehetnek nézők, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj azonban vélhetően zárt kapus lesz.