Vágólapra másolva!
Friss sajtóértesülés szerint jövőre mégis megrendezhetik a Spanyol Nagydíjat, viszont a Német Nagydíjról múltidőben beszélnek az érintettek.

Továbbra is mozgolódás zajlik a háttérben a Forma-1 jövő évi versenynaptárával kapcsolatban, holott a pletykák szintjén korábban már eldöntöttnek tűnt, hogy a Brit Nagydíj a menetrend része marad, a Spanyol- és a Német Nagydíj kiesik a programból, hogy a 21 futamos naptárban legyen hely Hollandiának és Vietnámnak.

Az Autosport viszont úgy tudja, hogy az F1 jogtulajdonosa, a Liberty Media és a pálya képviselői előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, és a helyi önkormányzat anyagi garanciájával jövőre is megtartanák a versenyt, ezzel időt nyerve az ügy hosszabb távú rendezése érdekében. Az esetleges megállapodás azt jelenthetné, hogy jövőre is Barcelonában kezdődik az F1 európai szezonja.

A Spanyol Nagydíj általában a szezon egyik legunalmasabb versenye Forrás: NurPhoto/Mikel Trigueros/Urbanandsport/NurPhoto/Mikel Trigueros

A Német Nagydíj jövője közben ködbe burkolózik, és ennek több versenyző sem örül, nem csupán a németek sajnálnák, ha elveszne a Hockenheimring. „Nyilvánvaló, hogy nagyszerű a hazámban versenyezni. Nagy kár lenne, ha kimaradna ez a verseny, ami már rengeteg éve a versenynaptár része, és gazdag az itteni történelem” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

Németország régóta küzd azzal, hogy állami támogatás nélkül fenntartsák a versenyt, részben azért is, mert Michael Schumacher sikerei óta Sebastian Vettel csak alkalomszerűen tud nagy közönséget megmozdítani, a Mercedes sikerei pedig nem csábítják ki a nézőket a pályára. Gond van a versenyzői utánpótlással is, Vettel szerint túl drága lett a gokartozás is.

Vettelnek akadnak azért szurkolói Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Az normális, hogy akkor volt a legnagyobb felhajtás, amikor Michael az első német világbajnok lett, ilyenkor mindig nagyobb a lendület. A tavalyi hangulat bizonyította, hogy most is van igény a versenyzésre, de a német közönség nagyon közvetlen és őszinte, úgyhogy talán néhány esemény a sportágban nem segített a népszerűségnek” – mondta Vettel, de nem fejtette ki, hogy mire gondol.

Nico Hülkenberg hozzátette, nem tudja, Mick Schumacher után ki lehet a következő német reménység, Vettel szerint ez a pénzügyeken múlik.

„Nico és jómagam mókáztunk egymás ellen gokartokkal és a versenypályákon is, szerintem manapság sem más a helyzet. Ha ma ismét lehetőséget kapnánk, szerintem elég gyorsan befejeződne a pályafutásunk, egyszerűen azért, mert nem lenne zsebpénzünk ezt csinálni. Ahhoz, hogy több fiú és lány tudjon elkezdeni versenyezni, sokkal olcsóbbá kellene válnia ennek, mert most szerintem túl drága és megfizethetetlen a többségnek.”