Pérez tagadja, hogy ellenszegült a csapatutasításnak

Canadian F1 Grand Prix GettyImageRank2 Formula One Racing formula 1 Auto Racing Formula One Grand Prix Canadian F1 Grand Prix Canadian Formula One Grand Prix MONTREAL, QC - JUNE 11: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TA
MONTREAL, QC - JUNE 11: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer leads Sergio Perez of Mexico driving the (11) Sahara Force India F1 Team VJM10 on track during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2017 in Montreal, Canada. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Azt mondja, konkrét parancsot nem kapott a montreali versenyen csapattársa elengedésére, ezért nem lehet lázadással vádolni. Esteban Oconnal a történtek után is jó a viszonya.

Sergio Pérez szerint nem jogosak azok a kritikák, amelyeket a Kanadai Nagydíj után a nyakába zúdítottak a Force India kérésének megtagadása miatt, mert konkrét parancsot nem is kapott rá, hogy engedje el a csapattársát.

A mexikói versenyző a 4. helyen haladva hosszú ideje próbálta átugrani Daniel Ricciardót, de komoly sansza nem adódott, ugyanakkor a nála sokkal, 13 körrel frissebb gumikon köröző csapattársának kedvezőbb lehetőségei lettek volna az előzésre. Esteban Oconnak mégsem adta át a helyét, és végül nemhogy megelőzték volna Ricciardót, hanem mindketten buktak egy-egy helyet a hátulról rohamozó Sebastian Vettellel szemben.

Csupán arról folyt a vita, hogy elengedjem-e Ocont vagy sem - jelentette ki Pérez. - Fokoztam a tempót, közelítettem Ricciardóhoz. Egyszer sem hagytam figyelmen kívül a csapatom kérését."

Pérez hiába támadta Ricciardót Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

"Azért versenyzek, hogy a Force India a lehető legjobb eredményt érje el, és ha parancsot kapok, engedelmeskedem. Ezúttal azonban egyetlen utasítás sem érkezett."

Ezt azért lehet vitatni: amint a tévéközvetítésbe is bejátszották, az 57. körben Pérezzel közölték a rádión, hogy 3 kört adnak neki Ricciardo megelőzésére, de ő erre azt felelte: „Időpocsékolás."

A Force India ekkor azt ígérte neki, ha Ocon sem tud mattot adni Ricciardónak, később visszatérnek az eredeti felállásba. Hasonlóra akadt példa más csapatoknál az elmúlt években. Ezt a lehetőséget végül elvetették, mert a helycsere időigénye miatt veszélybe került volna a pozíciójuk Vettellel szemben, aki az utolsó körökben így is profitált Pérez makacsságából.

Nincs harag

Az istálló tulajdonosa, Vijay Mallya azóta közölte, hogy továbbra is engedni fogják a versenyzők közötti szabad párharcot, de lefektetnek néhány alapszabályt, melyek értelmében kivételt tehetnek, ha az istálló érdeke ezt kívánja. Ocon a futam után nem volt különösebben mérges, amiért csapattársa megfosztotta a jobb eredmény lehetőségétől, azt viszont szóvá tette, hogy egy csata során, szerinte inkorrekt módon leszorította őt.

Pérez azonban kijelentette: a viszonyuk továbbra is normális.

A csapatnál jó a légkör, ezt mindenki így érzi, főleg azután, hogy kitűnő eredménnyel zártuk a hétvégét, és nagyon versenyképesek voltunk" - mondta.

"Boldognak kell lennünk, hiszen 18 pontot gyűjtöttünk, ugyanannyit, mint a Ferrari. A vetélytársaink nem sok ponttal gyarapodtak, szóval elégedettek lehetünk, és nem azokra a tudósításokra kell figyelnünk, amelyek arról szólnak, hogy nem tartottam tiszteletben a csapat utasításait, hiszen egyetlen utasítást sem kaptam."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!