Vágólapra másolva!
Jolyon Palmer és Felipe Nasr mellett a Manor két fiatal tehetsége is a jelöltek között van. A mezőny egyik legkisebb csapatánál számítanak rá, hogy hosszú távon valószínűleg nem tudják megtartani Pascal Wehrleint és Esteban Ocont, de emiatt nem bosszankodnak.

A Marussia/Manor fennállásának talán az idei a legjobb versenyzőpárosa. Pascal Wehrlein és Esteban Ocon neve magasabban rangsorolt csapatoknál is szerepel a 2017-es pilótajelöltek között, és lehet, hogy jövőre már mindketten erősebb autót vezethetnek majd.

Ocon lehet a befutó a Force Indiánál, de van több jelölt is Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

Dave Ryan, a Manor versenyigazgatója ugyanakkor nem mérgelődik azon, hogy a két feltörekvő tehetséget kiképzik, de hosszabb távon valószínűleg nem tudják megtartani. "Ez semmilyen szempontból nem bosszantó. Jó együtt dolgozni olyan fiatalokkal, akik nagy célokkal, fejlődésre vágyva érkeztek hozzánk, hogy egyszer világbajnokok legyenek - méltatta versenyzőit a Motorsport.com-nak. - Kellemes, hogy az útjuk állomása lehetünk legalább egy rövid szakaszon."

"Ha máshová kerülnek, akkor máshová kerülnek, mi pedig pótolni fogjuk őket. Biztos vagyok benne, hogy az utódjaik is kiválóan dolgoznak majd a csapattal."

– tette hozzá Ryan. – Biztos vagyok benne, hogy még sokáig a Forma-1-ben lesznek."

Wehrlein és Ocon egyaránt a Mercedes junior programjának tagja, később akár a német autógyár saját csapatához is lesz esélyük bekerülni.

Wehrlein előtt homályos a jövő

Ez persze nem a közeljövőben várható, addig még többször bizonyítaniuk kell a képességeiket – egyelőre az sem biztos, hogy 2017-ben feljebb léphetnek a ranglétrán. Wehrlein azt mondta, ő például még "tényleg semmit sem tud a következő évről", de nem lenne ellenére, ha maradnia kellene a Manornál.

"Szívesen maradnék. A csapat sokat fejlődött az előző év, illetve az idei első verseny óta, és ennek nagyon örülök. Adott a lehetőség, hogy jövőre nagyon lépjünk előre, és szép lenne, ha maradnék a Manornál - idézte az Autosport. - Fájó kimondani, de az idén általában a miénk volt a legrosszabb autó. Ugyanakkor kihasználtuk a felmerülő lehetőségeket, és már nem két másodperc a hátrányunk a második leglassabb mögött, mint tavaly."

Azt mondta, saját helyzetében nem sok különbséget jelentene, hogy a rutinjánál fogva vezérré kellene előlépnie a Manornál, vagy egy másik csapatnál új pilóta lenne.

A Manor mindkét tehetségét figyeli a Force India, Ocon pedig akár a Renault-nál is landolhat. Mindkét csapatnál egy hely kiadó, de a Force India rajtuk kívül még legalább két versenyző teljesítményét mérlegeli.

De elavultak az információink, ezért a csapatnak a jelenlegi ismereteket kell áttekintenie - mondta Bob Fernley, az istálló csapatfőnök-helyettese az F1i-nek arra utalva, hogy mindhárom versenyző tesztelt náluk az évek folyamán. - Csak arra támaszkodhatunk, amit a futamok során tapasztaltunk, mindegyikük tiszta lappal indul."

Hozzátette: Vijay Mallya a Sauber pilótáját, Felipe Nasrt is a jelöltek közé sorolja, mert a brazil jelentős anyagi támogatást tudna magával hozni. Az Autosport szerint azonban a hétvégén Ocon lépett elő a Renault-hoz távozó Nico Hülkenberg helyének fő várományosává.

Jövőre még a Haasnál és a Saubernél is vannak betöltetlen versenyzői állások.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!