Eldőlt Pérez sorsa, fogynak a helyek az F1-ben

Forma-1, Sergio Pérez, Force India, Európa Nagydíj, Baku
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 celebrates his third position Nico Hulkenberg (GER) Sahara Force India F1 and the team. European Grand Prix, Sunday 19th June 2016. Baku City Circuit, Azerbaijan.
Vágólapra másolva!
Szárnyra kapott a pletyka, hogy elhagyja a Force Indiát, de sajtóhírek szerint Malajziában végre pont került a jövőjével kapcsolatos kérdésekre, és jelenlegi csapatánál folytatja a pályafutását.

Sergio Pérez 2017-ben is a Force India versenyzője marad, erről az Autosport, a Sky Sports és a Channel 4 is beszámolt. A hivatalos bejelentés a pilóta szerint hamarosan, a spekulációk szerint akár már a Malajziai Nagydíj vasárnapi programja során megtörténhet. Pérez 2013 óta erősíti a silverstone-i istállót, miután a Saubertől a McLarenhez igazolt, de onnan egy év után távozott.

A Force India korábban azt közölte, hogy érvényes szerződésük van Pérezzel a következő szezonra is, de a mexikói pilóta nem volt hajlandó elköteleződni, mert pályafutásának alakulását elsősorban szponzorai határozzák meg. Fontos szempont számára az is, hogy szabadon igazolható legyen, amikor a Ferrarinál üresedés történik, ezért korábban nem fogadta el a Renault több évre szóló ajánlatát.

Pérez Monacóban és Bakuban is dobogós helyet ért el Forrás: Sahara Force India/xpbimages.com/Xpb.Cc

„Már tudom, hol leszek jövőre, és ez jó hír. Ezen a hétvégén rengeteget haladtunk a jövőmmel kapcsolatban, így már tudom, hogy mi vár rám. Szerintem nemsokára bejelentést teszünk” – mondta Pérez a Sky Sportsnak.

Az Autosport szerint elsősorban a kereskedelmi megállapodásokat kellett rendezni a Force Indiával, ez megtörtént, így Pérez jövőre is Nico Hülkenberg csapattársa lehet, bár az Auto Motor und Sport arról írt, hogy a Le Mans-i 24 órás verseny tavalyi győztese a Renault listáján is szerepel Valtteri Bottas és Carlos Sainz mellett. Az Autosportnál arra számítanak, hogy mindhárom pilóta a helyén marad.

Ebben az esetben a Williams – ami jelenleg 1 pont hátrányban van a Force India mögött – az F3-as Európa-bajnokság esélyesét, Lance Strollt ülteti majd Bottas mellé. Ez várhatóan Esteban Gutiérrez helyét is megszilárdítja a Haasnál, Danyiil Kvjatnak pedig szállítania kell az eredményeket, hogy ne cseréljék le a Red Bull új üdvöskéjére, a GP2-es Pierre Gasly-ra.

A hivatalos bejelentés is megtörtént

Magyar idő szerint vasárnap este a Force India is bejelentette, hogy Pérez 2017-ben a csapat versenyzője marad.

„Nagyon boldog vagyok ezzel az istállóval, és jó érzéseim vannak a jövőre vonatkozóan. A saját szememmel láttam a fejlődést, amit az elmúlt évek során véghez vittünk, biztos vagyok abban, hogy ennél még nagyobb sikereket is elérhetünk. A csapat jól ismer engem, és fontos a stabilitás, főleg a jövő évre tervezett jelentős szabályváltozások miatt” – mondta a mexikói pilóta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!