Force India: Pérez hetekkel ezelőtt hosszabbított

Forma-1, Európa Nagydíj, Sergio Pérez, Force India
Sahara Force India F1 Team's Mexican driver Sergio Perez steers his car at the Baku City Circuit, on June 19, 2016 in Baku, during the European Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Őt tartották az egyik legnagyobb esélyesnek Kimi Räikkönen ferraris helyére, de Vijay Mallya elárulta, a mexikói valójában már hetekkel ezelőtt hosszabbított a Force Indiával. A csapatfőnök hosszú idő után Silverstone-ban tért vissza a paddockba.

A Ferrari péntek délelőtt jelentette be, hogy szerződést hosszabbítottak Kimi Räikkönennel, a finn a 2017-es idény végéig biztosan marad az istállónál. Pedig a 36 éves világbajnok helyére többen is pályáztak, Sergio Pérez, Romain Grosjean és Daniel Ricciardo neve is többször felmerült. A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya azonban péntek délután elárulta, Pérez már korábban aláírta az új szerződését jelenlegi csapatánál.

„Sergio aláírt 2017-re, és (Nico) Hülkenberg is náluk marad" – jelentette ki Mallya az Autosportnak nyilatkozva. „Ezt Checo is tudja, én is tudom, hiszen aláírtuk a szerződést. Nem mondanám, ha nem így történt volna.

Pérez jövőre is marad a Force Indiánál Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Mallya szerint Pérez menedzsere csak „játszadozott" a sajtóval, amikor nem tagadta a Pérezről és a Ferrariról szóló pletykákat. „Julian Jacoby a menedzsere, aki egy okos srác. A menedzser dolga az ilyesmi játszadozás – elérte, hogy az emberek tovább találgassanak, talán Checo piaci értékét akarta felvinni" – mondta az indiai, aki

megérti, hogy Pérez reménykedett a ferraris szerződésben.

„Melyik versenyző ne akarná a piros autót vezetni? Aki bekerül a Forma-1-be, arra törekszik, hogy egyszer beülhessen abba az autóba."

Hiányzott neki a paddock

Mallya ellen egyébként a kérdéses üzleti ügyei miatt jogi eljárás zajlik Indiában, ezért az utazáshoz való jogát is korlátozták, és hosszú távollét után Silverstone-ban tűnt fel először a paddockban. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzott" – mondta a Motorsport.com-nak. „Fantasztikus érzés, hogy újra itt lehetek – nem is tudom, mikor fordult elő utoljára, hogy már csütörtökön megérkeztem egy versenyre."

Mallya elárulta, előnyökkel is jár, hogy kénytelen Angliában maradni. „Rengeteg időt töltök a csapattal, az idei fejlesztésekkel és a 2017-re történő átállással is sokat foglalkoztam, és nagyon élvezem" – magyarázta. „Korábban mindenbe csak belekóstoltam, de most van időm jobban elmélyülni egy-egy területben, és ezt igazán élvezem."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!