Vágólapra másolva!
Nasr, Haryanto és Palmer nem lassított eléggé, amikor Sainz műszaki hiba miatt leparkolta a Toro Rossót. Hülkenberg megúszta.

Az Osztrák Nagydíj időmérő edzése után öt versenyzőt vizsgáltak a sportfelügyelők azzal a gyanúval, hogy a sárga zászlós jelzés ellenére nem lassítottak eléggé Carlos Sainz fűre parkolt Toro Rossója mellett. A 2. rajtkockából induló Nico Hülkenberg és a 17. helyet megszerző Kevin Magnussen annak ellenére megúszta a büntetést, hogy javítottak az idejükön, három pilótát viszont hátrasorolnak a rajtrácson.

Sainz műszaki hibája miatt kellett lassítani Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A sportfelügyelők úgy ítélték meg, hogy Jolyon Palmer, Rio Haryanto és Felipe Nasr veszélyesen gyorsan haladt a sárga zászlós szakaszon, ezért mindhármukat 3 rajthelyes büntetéssel sújtották. Nasr versenyét nem befolyásolja a büntetés, mert egyébként is az utolsó helyre kvalifikált. Haryanto a 19. helyett a 21. helyről indul, Palmer pedig a 20. helyre esett vissza a 18.-ról. A hátrasorolás mellett a három versenyző két büntetőpontot is kapott.

A sportfelügyelők szerint a telemetriai adatokból „egyértelműen látszott", hogy a három megbüntetett versenyző nem lassított az érintett szakaszon, Hülkenberg és Magnussen viszont elvette a lábát a gázról. A spielbergi időmérő után az élmezőnyből is hátrasoroltak két versenyzőt: Sebastian Vettel és Nico Rosberg váltócsere miatt kapott 5 rajthelyes büntetést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!