Vágólapra másolva!
Egyre rosszabb a Force India társtulajdonosának helyzete: valószínűleg Angliában bujkál, de így is elkapnák.

Egy indiai bíróság már napokkal ezelőtt elfogatóparancsot adott ki a Force India társtulajdonosa és csapatfőnöke, Vijay Mallya ellen, aki a vállalatbirodalmán keresztül csillagászati, 1,4 milliárd dolláros tartozást halmozott fel. A legfrissebb vád szerint Mallya UB Group nevű cége 65 millió dolláros, eredetileg a korábban már csődbe ment Kingfisher Airlines számára folyósított hitelből vásárolt ingatlanokat.

Vijay Mallya az idén még egy versenyen sem volt Forrás: DPPI media/Florent Gooden

A gond csak az, hogy Mallya március 2-án elhagyta Indiát, és azóta nem mutatkozik. Az AFP hírügynökség szerint azonban a gazdasági bűncselekményeket vizsgáló hatóság végrehajtó igazgatósága úgy tudja, az Egyesült Királyságban van, és a kiadatását kéri.

– mondta egy kormányzati szóvivő. „Írásban kértük az illetékes minisztériumot, hogy legyen segítségünkre Mr. Mallya kiadatásában, mivel ez csak diplomáciai csatornákon keresztül történhetne meg."

Bár a Force India irányításával kapcsolatos operatív teendőket régóta a helyettes csapatfőnök, Bob Fernley látja el, a versenyek többségére Mallya is el szokott utazni, az idei nagydíjaktól azonban egyelőre – érthető okokból – távol maradt. Cégtársa, a Sahara India alapítója, Subrata Roy ugyancsak gazdasági bűncselekmények miatt már 2014 óta börtönben ül.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!