Vágólapra másolva!
A Circuit of the Americas igazgatótanácsa szerződést bontott a pályát működtető vállalat ügyvezetőjével, alig másfél héttel a viharos időben megrendezett F1-es hétvége után.

Az F1-es USA Nagydíjnak otthont adó Circuit of the Americas igazgatótanácsa elküldte a pálya eddigi ügyvezető igazgatóját, Jason Dialt. A másfél héttel ezelőtt megrendezett versenyt viharos időjárás és heves esőzések sújtották, ezért dollármilliókban mérhető kár érhette a szervezőket annak ellenére, hogy a hétvége összesített helyszíni nézőszáma így is 224 011 fő volt, ami csak 13 395-tel volt kevesebb a tavalyi számnál.

„Nagyra értékeljük Jason két éve tartó kemény munkáját, de eljött az idő, hogy más irányba induljunk. A mozgalmas év során is elkötelezettek a kimagasló nézői élmény és a világszínvonalú rendezvények iránt. Miközben az utódját keressük, átmeneti ügyvezető bizottság felügyeli a COTA működését” – áll a pálya kedden kiadott közleményében.

Borzasztó idő volt Austinban a versenyhétvégén, és utána még romlott is a helyzet Forrás: AFP/Clive Mason

A közösségi médiában feltűnő kommentek szerint Dial nem közvetlenül az özönvízszerű esőzés miatti bevételkiesés miatt bukott meg. A helyszínre kilátogató nézők komoly kritikával illették a pálya infrastruktúráját, a közlekedési problémákat, a gyenge tájékoztatást, és a kiegészítő rendezvényeket is többen a korábban tapasztaltabbaknál gyengébbre értékelték. Akadtak olyan kommentelők is, akik életük legrosszabb élményeit szerezték az F1-es hétvégén, és többet nem látogatnak ki a versenyre.

„Köszönettel tartozom a csapatomnak, ami a kalandos környezetben is fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy a Circuit of The Americast különlegessé tegye Austin és Közép-Texas számára. Az elmúlt két év során hatalmas előre lépéseket értünk el. A csapat teljesíténye az F1-es hétvégén a példátlan esőzések és szél közepette is kimagasló volt” – áll Dial közleményében.

Újabb verseny jöhet az USA-ban

Noha az austini hétvége ismét ártott az F1 megítélésének az USA-ban, az austini és a múlt hétvégén újjáélesztett mexikói nagydíj szervezője, Tavo Hellmund az NBC-nek elárulta, hogy újabb verseny előkészítésébe kezdett az Egyesült Államok területén. Austinban Bernie Ecclestone is utalt arra, hogy Kaliforniában próbálkoznak, de cáfolta, hogy Long Beach a lehetséges helyszínek között van.

„Foglalkozunk egy projekttel, körülbelül két hétre vagyunk attól, hogy beszélhessünk róla” – nyilatkozta Hellmund. „Emellett egy csapatba történő befektetésről is szó lehet, de egyelőre arról kell gondoskodnunk, hogy a Mexikói Nagydíj jól alakul” – nyilatkozta még a múlt hétvégén. Hellmund elárulta, Ecclestone eredetileg Cancúnba tervezte a mexikói futamot, de sikerült meggyőzni, hogy az Autodromo Hermanos Rodríguez megfelelő lesz, és a rendezvény végül óriási siker lett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!