Vágólapra másolva!
Nem zárták ki a lehetőséget, hogy a jövőben több istállónak is szállítsanak motorokat, egyelőre azonban a jelenlegi problémáik megoldására koncentrálnak.

A Forma-1-ben jelenleg a Honda az egyetlen motorgyártó, amely csak egy istállónak, a McLarennek szállít erőforrásokat. Már többször felmerült, hogy a következő években egy újabb csapattal is együttműködhetnek, ami a McLaren számára is hasznos lenne, hiszen így könnyebb lenne helyet találniuk két fiatal tesztpilótájuknak, Kevin Magnussennek és a GP2-t idén uraló Stoffel Vandoorne-nak.

Az Osztrák Nagydíjon azonban a Honda F1-es programjának főnöke, Jaszuhisza Arai és a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier is egyetértett abban, hogy egyelőre nem lenne ideális egy második csapatot is ellátni a japánok erőforrásaival. Az F1-be idén visszatért Honda ugyanis komoly problémákkal küzd: mind a teljesítmény, mind a megbízhatóság terén elmaradnak a riválisaiktól.

A Honda egyelőre csak a McLarenre koncentrál Forrás: AFP

„Az ötlet jó, de most nincsenek ilyen terveink" – válaszolta az Origo GPhírek kérdésére Arai. „Jelenleg csak a McLaren-Honda csapatára koncentrálunk."

A japán véleményével Boullier is egyetértett. „Szerintem ez a projekt még nem indult be annyira, hogy készen álljunk egy második csapattal való együttműködésre" – magyarázta. „A tesztpadon még rengeteg munkát kell elvégeznünk, mielőtt elkezdünk gondolkozni a második csapatról, hiszen ez a figyelmünket is elvonhatná."

A McLaren nyolc futam után az utolsó előtti helyen áll a konstruktőri bajnokságban, 4 megszerzett pontjukkal csak a Manort tudják megelőzni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!