Vágólapra másolva!
A Senna-Prost páros kettős győzelmeinek számát már utolérték, de Michael Schumacher ferraris korszakának eredményessége egyelőre még távolinak tűnik az Ezüstnyilak számára. Mégis, akár már az idén befoghatják őket.

A Mercedes újkori történetének 14. kettős győzelmét aratta a Nico Rosberg-Lewis Hamilton páros, amely ezzel beérte a McLaren legendás, Ayrton Senna és Alain Prost által alkotott duójának eredményét. Nincs más hátra, az Ezüstnyilak pilótái a Ferrari történetének legsikeresebb korszaka alatt Michael Schumacher és Rubens Barrichello által elért 24 kettős győzelem rekordját vehetik ostrom alá.

„Ez remek, ráadásul több pontunk is van, mint tavaly ilyenkor” – nyilatkozta Rosberg az Autosportnak. „Ez igencsak lenyűgöző, mert tavaly csúcs szezonunk volt, és jelenleg arra is ráteszünk egy lapáttal, a megbízhatóság terén ugyanis jobban állunk” – utalt arra, hogy Hamilton tavaly feladta az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, az idén viszont csak pontokat vesztettek a Ferrari ellenében.

Hamilton-Rosberg 1-2: Gyakori látvány tavaly óta, legutóbb viszont a német nyert Forrás: AFP

A legutóbbi, Spanyol Nagydíjon Rosberg szinte végig vezetett, csapattársa viszont egy ideig Sebastian Vettel mögé beragadva autózott. A Mercedes német pilótája nem tagadta, hogy számára előnyösebb lett volna, ha Vettel pontokat rabol a pontversenyben 20 pont előnnyel vezető Hamiltontól, de „ez mindig egy kompromisszum, mert természetesen tudom, hogy a csapat szempontjából mi a fontos.” A tavalyi Német Nagydíj óta mindössze kétszer, Belgiumban és Brazíliában fordult elő, hogy Rosberg le tudta győzni csapattársát, de kijelentette, nem kételkedett benne, hogy ez a pillanat ismét el fog jönni.

„Nehéz a felszínen maradni, amikor Lewis folyamatosan nyer, de szilárdan hiszek a képességeimben és a hozzáállásomban, így meggyőződésem volt, hogy a győzelem hamarosan esedékes lesz. Spanyolországban minden összejött, korábban pedig nem így volt, úgyhogy csodásan alakult a hétvége. Semmit sem csináltam másként, persze mindig próbál az ember finomítani a hozzáállásán, apróbb változtatásokat elvégezni itt-ott, de alapvetően minden ugyanolyan volt, mint máskor.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!