Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke szerint a Ferrari idei autója sokkal jobban fekszik Vettelnek, és ha egyszer az élre kerül, akkor nagyon nehéz megállítani.

Sebastian Vettel 2010 és 2013 között zsinórban négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, tavaly viszont egyetlen futamgyőzelmet sem aratott, ráadásul az idény nagy részében csapattársánál, Daniel Ricciardónál is lassabb volt. A szezon végén elhagyta a csapatot, és a tavaly küszködő Ferrarihoz szerződött. Itt rögtön magára talált: már az Ausztrál Nagydíjon is felállhatott a dobogóra, két héttel később pedig váratlan győzelmet aratott Malajziában.

Volt csapatfőnöke, Christian Horner szerint egyértelmű, hogy a Ferrari idei autója jobban fekszik Vettelnek, mint a tavalyi Red Bull, ezért többet is képes kihozni belőle. „A Ferrari autójától nyilvánvalóan megkapja azokat a visszajelzéseket, amelyekre szüksége van" – mondta Horner. „Fekszik neki az autó vezethetősége, és nagyon jól képes bánni a gumikkal. Ebben a tekintetben egyébként gyakran verhetetlen."

Vettel már a második ferraris versenyén nyerni tudott Forrás: AFP

Horner elárulta, annak ellenére is örült a német sikerének, hogy Vettel már egy rivális csapatnak gyűjti a pontokat. „Ha a személyes véleményemet kérdezik, fantasztikus volt" – mondta a malajziai győzelemről. „Klasszikus Sebastian Vettel-győzelmet láthattunk, szerintem szenzációsan vezetett."

A csapatfőnök úgy véli, ha Vettel képes a mezőny élére kerülni, később már nehéz megállítani, és ezt Szepangban is bebizonyította. „Elérte, hogy a többiekétől eltérő stratégiával is működjenek az abroncsai" – magyarázta. „Azt pedig már sokszor láthattuk, hogy mire képes, ha egyszer az élre kerül."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!