Vágólapra másolva!
A brazil úgy érzi, annyit segített csapattársának a Ferrarinál, hogy megérdemelne egyet Schumacher hét bajnoki címe közül. Nem érdekli, hogy saját hazájában is kritizálják.

Michael Schumacher és Rubens Barrichello hat éven keresztül, 2000 és 2005 között versenyzett együtt a Ferrarinál, és ez idő alatt Schumacher zsinórban öt világbajnoki címet nyert. Barrichello 2002-ben és 2004-ben a tabella második helyén tudott végezni, de a csapattársát egyik évben sem tudta megszorongatni. A brazil nem titkoltan második számú versenyző volt a Ferrarinál, és elmondása szerint az évek során annyit segített Schumachernek, hogy megérdemelné az egyik világbajnoki címét.

„Schumacher hét világbajnoki címe közül az egyik engem illetne" – jelentette ki a brazil Bandeirantes tévécsatorna műsorában. Barrichello a hírhedt 2002-es Osztrák Nagydíjat hozta fel példaként, amikor az utolsó körben, a célegyenesben lelassulva adta át Schumachernek a győzelmet.

Barrichello többször is maga elé engedte Schumachert Forrás: AFP

„Először nem akartam elengedni" – mondta a brazil, aki egy évvel korábban a 2. helyét adta oda Schumachernek Spielbergben. „Később viszont kaptam egy olyan üzenetet a Ferraritól, amely elgondolkoztatott, ezért inkább elvettem a lábam a gázról."

Barrichellót gyakran még a hazájában is kritizálják azért, mert nem volt képes felvenni a tempót Schumacherrel, de brazil Stock Car V8 bajnokság tavalyi győztese nem foglalkozik ezzel. „Ez nem érdekel, csak az zavar, amikor a családomról beszélnek" – nyilatkozta. „Most is azt csinálom, amit szeretek, és megmutathatom Brazíliának, hogy jó versenyző vagyok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!