Vágólapra másolva!
A spanyol Toni Cuquerella megjárta már az F1-et is, ezúttal a DTM egyéni bajnokát adó BMW-től tér vissza, hogy Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen mérnökeinek főnöke legyen. 

Újabb szakemberrel bővül a Ferrari mérnöki gárdája, miután az élre visszatérni kívánó olasz alakulat leszerződtette Toni Cuquerellát, aki vezető versenymérnökként Ricciardi Adami és Dave Greenwood főnöke lesz.

Cuquerella a BMW Motorsporttól tér vissza a Forma-1-be, ahol a tavalyi egyéni bajnokot adó MTEK istálló vezető mérnöke volt. A valenciai előtte a Super Aguri, a BMW Sauber és a HRT színeiben dolgozott az F1-ben is, valamint részt vett a SEAT különböző versenyautóival kapcsolatos munkálatokban, köztük a Rali Világbajnokságon, illetve a WTCC-ben.

Az elmúlt hónapok során a Ferrari előszeretettel igazolt a középmezőnyből és sereghajtó csapatoktól is: Sebastian Vettel versenymérnöke, Ricciardi Adami a Toro Rossótól érkezett, a Kimi Räikkönennel együttműködő Dave Greenwood pedig a Marussiától került a Scuderiához.

Érdekesség, hogy Cuquerella eddigi csapata, a BMW Motorsport foglalkoztatja a Ferrari korábbi vezető versenymérnökét, Chris Dyert is, aki azután lett kegyvesztett Maranellóban, hogy egy taktikai hiba miatt Fernando Alonso elvesztette a 2010-es világbajnoki címet a szezonzárón.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!