Vágólapra másolva!
A következő négy évre tervezett fejlesztések magát a vonalvezetést egyelőre nem érintik, de később az előzést megkönnyítő bővítésekre is sor kerülhet.

A következő négy évben jelentős fejlesztéseket fognak végezni a monacói versenypálya tengerparti szakaszán elhelyezkedő Tabac kanyar környékén, írja Joe Saward, a neves Forma-1-es blogger. Bár a vonalvezetés nem változik, az I. Albert Boulevard (vagyis a célegyenes) és a rakpart közötti területet átépítik, ez ad majd otthont a hercegi autógyűjteménynek. Közben kiszélesítik a parti sétányt, amely alatt háromszáz új parkolóhelyet is kialakítanak.

Bár a parton több étteremnek lesz hely, a 2019-ig tervezett munkálatok idején átmenetileg csökkenhet az ülőhelyek száma a Monacói Nagydíj idején is. Utána valószínűleg a híres Rascasse kanyar környékét építik át, kialakítva egy nyitott területet, hogy megkönnyítsék a közlekedést a bokszutca és a paddock között, illetve javítsák a rálátást a pályára. Ennek érdekében kicsit kiigazíthatják a vonalvezetést is.

Átépíthetik Monacót Forrás: Daimler

Ennél jelentősebb változásnak ígérkezik, hogy Monte Carlo másik, Portier felőli oldalán nagyszabású tereprendezés zajlik, amely később lehetőséget biztosíthat a pálya meghosszabbítására, megkönnyítendő a legendásan nehéz előzéseket. Az új nyomvonal még nem ismert, de Saward szerint most akarnak megállapodni a kivitelezővel, a Bouyges nevű francia céggel.

A monacói pályát először 1929-ben használták autóversenyzésre, legutóbb 2003-ban módosították a vonalvezetését.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!