Vágólapra másolva!
Az autójuk a rövid és hosszú etapokon egyaránt gyors volt, mindkét versenyző elégedetten fejezte be az első Orosz Nagydíj nyitónapját.

Bár a Williams versenyzői, Valtteri Bottas és Felipe Massa csak a látszólag nem túl előkelő 5. illetve 7. helyet szerezték meg az első Orosz Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, mivel a nyitónapon többnyire meg szoktak húzódni a háttérben, az eredményük önmagukhoz képest kifejezetten jónak számít.

A csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley nem is tagadta, hogy az új, gyors kanyart alig tartalmazó szocsi pályán „az autónk balansza megfelelőnek tűnt ahhoz képest, hogy ez csak az első nap, és mind az alacsony, mind a magas üzemanyagszintekkel teljesített etapjainkon gyorsak voltunk."

Massa is elégedett volt a Williams balanszával Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Bottas délelőtt csupán 9 kört tudott megtenni, mert a melegítő paplanok egy hiba miatt tönkretették az edzés utolsó egy órájára szánt gumijait. Ez azonban végül nem hozta őt hátrányos helyzetbe. „Azon kell dolgoznunk, hogy a gumikból a holnapi időmérőn ki tudjuk hozni a maximumot, de a jelek szerint ez a pálya illik az autónkhoz" – mondta. „Pozitív meglepetésként ért, mert nehezebb, mint vártam. Sok része technikás, különösen az utolsó szektor, élvezetes volt vezetni rajta."

Massa, aki 0,158 másodperccel maradt le a csapattársától, hasonlóan bizakodó volt. „Az aszfalt délelőtt nagyon csúszott, de a nap folyamán sokat javult az állapota, és a hétvégén még tovább fog" – vélte. „Elégedett vagyok a balansszal, az autónk következetesen működik, úgyhogy összességében jó napunk volt."

A konstruktőri 3. helyezett Williams 23 ponttal előzi meg a Ferrarit, amikor a vasárnapi Orosz Nagydíjjal együtt még négy forduló van hátra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!