Vágólapra másolva!
„Ron Dennis nem hívott fel” – szögezte le Monzában, miközben a Ferrari főnöke, Marco Mattiacci cáfolta, hogy létezik a záradék Alonso szerződésében, melynek értelmében elhagyhatná a csapatot.

Noha a hét elején híre ment, hogy szeptember 1-jén életbe lépett egy záradék Fernando Alonso szerződésében, amely szerint szabadon távozhat a Ferraritól, mert a hátránya az egyéni összetettben meghaladja a 25 pontot, a csapatfőnök Marco Mattiacci cáfolta ennek a létezését. „Ez nem igaz" – szögezte le a Sky Sportsnak adott interjújában.

Eközben maga Alonso is kitartóan ismételgeti, hogy az eredménytelenség dacára nem áll szándékában elhagyni a Ferrarit. A McLaren nem titkoltan vadászik rá, de ő a spanyol sajtónak nyilatkozva azt is cáfolta, hogy az istállót irányító Ron Dennis felvette vele a kapcsolatot. „Nem, nem hívott fel. Ebből semmi sem igaz" – jelentette ki.

Alonso nem bánta meg, hogy a Ferrarihoz igazolt Forrás: Ferrari

„Kétségtelen hogy az elmúlt években nem lettem bajnok a Ferrarival, de két alkalommal is az utolsó versenyig folytattam a küzdelmet a címért, és nagy futamgyőzelmeket arattam. Szerintem ezek jó évek voltak, szép emlékeket őrzök róluk, bár a jövőben mindenképpen nyerni szeretnék."

Noha sokak szerint sportolói pályafutásának legjobb öt szezonját vesztegette el, Alonso hangsúlyozta: „Soha nem bántam meg, hogy csatlakoztam a Ferrarihoz. Elvégre ez a legfontosabb csapat. A Los Angeles Lakers vagy a Real Madrid sem mindig nyer, mégis sokat jelent, hogy az ember ott játszik."

A Ferrari nem számít sok jóra Monzában

Ha a fennmaradó hét versenyből egyet sem nyer meg, 2009 óta ez lesz az első év, amikor Alonso nagydíjgyőzelem nélkül marad. Eddig a dobogóra is csak kétszer állhatott fel, és elismerte, hogy a Ferrarit az idén már nehéz lesz ütőképessé tenni. „A fennmaradó rövid időben nem sok változás lesz – a reményeinket a következő évre és a jövőre építjük" – mondta. „Bízunk benne, hogy legalább kicsit közelebb kerülhetünk a Mercedeshez, mert jelentős előnyük van."

Mattiacci is hasonlóan érzi, és tisztában van vele, hogy a hétvégén rendezett hazai futamán a Ferrarinak nehéz dolga lesz. „Azt kell tovább csinálnunk, amit eddig is: higgadtnak maradva helyes döntéseket kell hoznunk, és ki kell használnunk a kínálkozó lehetőségeket" – mutatott rá. „Így állunk hozzá Monzához is. Tudjuk, hogy borzasztóan nehéz dolgunk lesz."

„Tovább kell igyekeznünk, mert a Red Bull folyamatosan bizonyítja, hogy adódnak lehetőségek" – tette hozzá. „Le a kalappal előttük és (Daniel) Ricciardo előtt, aki egyre fontosabb versenyzővé válik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!