Élő:
Vágólapra másolva!
Szerinte "nem volt nagy ügy" a manőver, amelynek következtében a McLaren versenyzőjét utólag megbüntették. Magnussen kemény védekezése csapatfőnökének is tetszett.

A Belga Nagydíj utolsó köreiben keményen kell védekeznie Kevin Magnussennek, hogy megtartsa 5. helyét az őt követő Fernando Alonsóval, Jenson Buttonnal és Sebastian Vettellel szemben. A hármasból végül csak az utóbbi tudott elmenni mellette a frissebb gumikon, míg Alonso hiába támadott körökön keresztül, nem járt sikerrel.

Magnussen egy alkalommal félig a fűre szorította a Ferrari pilótáját a hosszú egyenesben, amiért utólag bokszutcán áthajtásos büntetést kapott - ez automatikusan azt jelentette, hogy 20 másodpercet hozzáírtak az idejéhez, így a hatodikról a tizenkettedik helyre esett vissza.

Alonso ugyanakkor azt mondta, "nem volt nagy ügy" a manőver. "Az egyik lekörözött Caterham szélárnyékában voltunk. Magnussen kihúzódott, hogy előzzön, és ezt én is megpróbáltam az extra sebesség révén" - nyilatkozta. "Ezután ő lezárta az ívet, talán túlságosan is, mert félig a fűre került az autóm."

Boullier még meg is dicsérte Magnussent az agresszivitásáért Forrás: Farkas Péter (Origo)

Az újonc dán versenyző a büntetés ellenére élvezte a versenyt. "Szerintem kemény, de sportszerű csata volt. Harcoltam, amennyire tudtam" - mondta. "A DRS-sel, meg a fejlettebb erőforrásokkal gyakran könnyen el lehet menni a másik autó mellett az egyenesben, ezért nagyszerű részt venni az ehhez hasonló csatákban. Élveztem."

A McLaren csapatfőnökének szintén tetszett a fiatal dán szívóssága. "Imádtam. Ez az igazi versenyzés" - nyilatkozta Eric Boullier, aki az egész futamot izgalmasnak tartotta. Úgy véli, Magnussen tanulni fog a büntetésből. "Ez része a szezon során gyűjtött tapasztalatainak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!