Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros hazai pályán 5-1-re győzött a Debrecen ellen.

A 35. bajnoki címét már hetekkel ezelőtt bebiztosító Ferencváros kiváló hangulatban fogadta a Debrecen együttesét az NB I-ben, a Groupama Arénában a második félidő elején néhány másodpercig meg is kellett szakítani a találkozót a füstfelhő miatt. Tavaly májusban a DVSC nyerni tudott az akkor is biztos bajnokként pályára lépő Fradi otthonában, ám ezúttal szinte egy percig nem volt erre esély.

Fradi, Lisztes Krisztián, NB I, Debrecen, Ferencváros
A Fradi gól nélküli első félidő után is kiütötte a Debrecent az NB I-ben
Fotó: fradi.hu

Az első félidőben még nem sikerült megszerezniük a vezetést a zöld-fehéreknek, pedig Lisztes Krisztián és Adama Traoré előtt már ekkor is akadt nagy lehetőség. A szünet után viszont hamar betalált a Fradi: a 49. percben Ibrahim Cissé lövését még védte Megyeri Balázs, de a kipattanót Myenty Abena második szándékból már a kapuba lőtte. Hét perccel később már 2-0 volt az állás, miután egy indítást követően Traoré éles szögből, öt méterről a hálóba emelt.

A 62. percben Varga Barnabás hagyott ki egy nagy ziccert, amit megbosszult a Debrecen, hiszen az ellentámadásból Vajda Botond egy közeli lövésből szépített, de 

szinte azonnal vissza tudta állítani a kétgólos előnyét a Fradi, 

miután a Lisztes által kiharcolt tizenegyest Varga magabiztosan értékesítette. 

A 72. percben aztán végleg eldőlt a meccs, miután Varga Barnabás kapufája után Katona Bálint rossz lövésébe Abena tette bele jól a lábát. A folytatásban Dejan Sztankovics több cserét is végrehajtott a csapatán, de így is született még egy ferencvárosi gól: 

Mohammed Abu Fani 17 méterről a kapufa segítségével lőtt a kapuba, beállítva az 5-1-es végeredményt.

A Fradi a sikerével már 71 pontos, és tovább őrzi a 2024-es (immáron 15 forduló óta tartó) veretlenségét a magyar bajnokságban, továbbá 

már 78 gólnál jár az idei NB I-es szezonban, amellyel megelőzte a Paksot, amely eddig 76 góllal tartotta a 33 fordulós bajnoki rendszer gólrekordját, 

még a 2020-21-es idényből. A Debrecen pedig egyre nehezebb helyzetben van az európai kupaporondot érő negyedik hely megszerzésével kapcsolatban, hiszen a jelenleg negyedik Puskás Akadémia mögött már négy pont a DVSC hátránya.

OTP Bank Liga NB I, 31. forduló:

Ferencvárosi TC – Debreceni VSC 5-1 (0-0)
gólszerzők: Abena (49., 72.), Traoré (58.), Varga B. (68. - 11-esből), Abu Fani (80.), illetve Vajda (63.)

korábban játszották:
Kecskeméti TE – Paksi FC 0-0
Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC 1-2 (1-0)
Puskás Akadémia FC – Kisvárda Master Good 4-2 (2-1)
Újpest FC – Diósgyőri VTK 7-0 (4-0)
Fehérvár FC – MTK Budapest 4-0 (3-0)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.