Vágólapra másolva!
Rosberg valóban úgy fogalmazott, ahogy Lewis Hamilton állítja, de az ütközésből rosszabbul kijövő pilóta nem jól értelmezte csapattársa szavait, és szó sem volt szándékos ütközésről - állítja Toto Wolff. A Mercedes még nem tudja, milyen következményei lesznek az esetnek, és hogy változtatnak-e az elveiken. Rosberget nem kiáltják ki egyértelmű bűnbaknak.

A Mercedes a szezon eleje óta engedte versenyzőinek, hogy szabadon megküzdjenek egymással a pályán, de Spában ez visszaütött, amikor bekövetkezett az első komolyabb ütközés kettőjük között. A csapatnál elfogadhatatlannak nevezték a történteket, aminek következtében Nico Rosberg első szárnya megsérült, és csak 2. lett, Lewis Hamilton pedig egy defekttel visszaesett a mezőny végére, és pontot sem szerzett.

A Mercedest vezető Toto Wolff kijelentette, hogy ezentúl valószínűleg szorosabbra kell húzniuk a gyeplőt, ha nem akarják, hogy kicsússzon a kezükből az irányítás a vb-címért harcoló pilóták felett.

"Lehet, hogy egy körmös már nem elég" - mondta. "Ha Lewis azt mondta, hogy dorgálás lesz (Rosbergnek), egyéb következmények nélkül, akkor fogalma sincs róla, hogy milyen intézkedéseket hozhatunk meg."

Toto Wolff bosszús Forrás: Mercedes

"Elérkeztünk ahhoz a ponthoz a szezon második felében, ahol egyre feszültebb a küzdelem, és valószínűleg jobban oda kell figyelnünk, hogy az idény előtt lefektetett szabályok kereteit ne lépjük túl."

"Az elveink eredménye ma az lett, hogy a Mercedes rengeteg értékes pontot bukott, és Abu-dzabiban nem akarunk úgy járni, hogy elveszítjük a bajnokságokat azért, mert túlságosan a versenyzés rajongói vagyunk" - tette hozzá. "Egy dolog élvezni a kiváló futamokat, és szabadon engedni a versenyzők harcát, de az más, ha valaki idiótának tűnik a szezon végén, miután semmit sem nyert."

"Még nem váltottunk önmegsemmisítő üzemmódba, de nagy a tét, és ha nem kezeljük megfelelően a helyzetet, ez be fog következni."

Ez már nem az első feszültséget keltő pillanat volt a csapatnál idén: a monacói időmérőn Rosberg kicsúszott, hogy a gyanú szerint így biztosítsa be magának a pole pozíciót, a Magyar Nagydíjon pedig Hamilton tagadta meg az istálló utasítását, és nem engedte el a más taktikán lévő Rosberget.

Meghallgatják Rosberg véleményét

Rosberg a 2. körben próbálta megelőzni Hamiltont a hosszú egyenes végén, de nem járt sikerrel, sőt, az első szárnyával kilyukasztotta a brit egyik gumiját. Hamilton a privát megbeszélésük után úgy vélte, hogy csapattársa szándékosan ütközött vele, hogy így jusson előnyhöz, ám a német egyetértett a sportfelügyelőkkel, akik ugyan rápillantottak az esetre, de versenybalesetnek minősítették azt.

Wolff szerint Hamilton félreértette Rosberg szavait. "Nico úgy érezte, hogy muszáj tartania az ívét, meg akarta mutatni, hogy mennyire kemény. Nem hajolt meg, és úgy gondolta, hogy Lewisnak kell helyet hagynia" - mondta. "Nem értettek egyet ebben a feszült vitában, de szó sincs róla, hogy szándékos volt az ütközés. Ez nonszensz."

"Ha Nico visszatekerhetné az időt, valószínűleg másképp cselekedne."

2 kört sem bírtak ütközés nélkül Forrás: Mercedes

Bár közölte, hogy biztosan nem Hamiltonnak kellett elkerülnie az ütközést, Rosberget sem kiáltja ki egyértelmű bűnbaknak.

"Meghallgatjuk a srácok véleményét, ennyivel tartozunk nekik" - tette hozzá a Mercedes vezére. "Nem fogunk ujjal mutogatni Nicóra, hogy 'te rontottad el', mert mindketten keményen dolgoznak a vb-címért, és fordítva is történhetett volna. Le kell vonnunk a tanulságokat, hogy többé ne forduljon elő ilyesmi."

A Belga Nagydíjon Rosberg előnye 29 pontra nőtt a tabellán Hamilton előtt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!