Vágólapra másolva!
A müncheni bíróságról múlt héten szabaduló üzletember 25 millió dollárt ajánlott fel kártérítésként a BayernLB-nek, de a banknak ez nem volt elég.

Hiába ért véget a 100 millió dollár kifizetése után Bernie Ecclestone pere a müncheni bíróságon, a Forma-1 vezére egyelőre nem felejtheti el az ügyet. A Bayerische Landesbank ugyanis kártérítést követel, amiért egykori kockázatelemzőjük, Gerhard Gribkowsky – a korábbi vád szerint Ecclestone pénzéért cserébe – állításuk szerint alábecsülte F1-es tulajdonrészüket, amelyet így 2006-ban jóval áron alul adtak el a CVC Capital Partnersnek.

Noha a per lezárása után Ecclestone nem minősül bűnösnek – igaz, ártatlannak se -, és a bíróságon azt sem tudták bebizonyítani, hogy a német bankot valóban számottevő kár érte, a Forma-1 nagyura a múlt héten 25 millió eurós kártérítést ajánlott fel a BayernLB-nek. A banknak múlt péntekig kellett volna jeleznie, hogy elfogadják a pénzt, ez azonban elmaradt, sőt a németek szóvivője a Reutersnek is megerősítette, hogy elutasították az ajánlatot.

A bank állítólag azért követel nagyobb kártérítést, mert a tulajdonjogok eladása után nem kevesebb, mint 41 millió dollárt fizettek Ecclestone-nak konzultációs díjként. Korábban ráadásul a legutóbbi ajánlat sokszorosát, 400 millió dollárt követeltek a brittől, bár a hírek szerint ennél kevesebbel is megelégednének, mióta kiderült, hogy Ecclestone-t biztosan nem ítélik el az ügyben. Amennyiben a 83 éves üzletember hamarosan nem ajánl fel egy nagyobb összeget, a bank akár polgári eljárást is indíthat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!