Vágólapra másolva!
Horner nagyra tartja a Williams teljesítményét, de nem fél tőlük. Magabiztosan tekint a jövőbe a Red Bull csapatfőnöke.

Az utóbbi néhány versenyen a Williams stabil második erővé nőtte ki magát. Miközben Massa pechszériája szűnni nem akaró tüneteket mutat, csapattársa, Valtteri Bottas halmozza a dobogókat.

Az elmúlt két hockenheimi Német Nagydíjat megnyerő Ferrari egyik hagyományosan legerősebb pályáján volt kénytelen átengedni a konstruktőri bajnokság harmadik helyét a hamvaiból újjáéledő Williamsnek. A grove-i istálló autói tavaly az utolsó pontszerző helyekért vívtak az esetek döntő többségében kilátástalan harcot, az idén azonban szárnyakat kaptak. A Ferrarit már lehagyták - a következő céljuk a Red Bull lehet.

A címvédő Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerően nyilatkozott a sokszoros bajnok Williams idei teljesítményéről az Autosportnak: "Gyors autójuk és két gyors pilótájuk van. Bottas nagyon meggyőzően szerepelt az utóbbi néhány versenyen."

A Red Bullra is egyre veszélyesebb a Williams Forrás: AFP

"Több pontot gyűjtöttünk náluk az elmúlt pár hétvégén, megerősítve a helyezésünket a konstruktőri bajnokságban, de azért nem szabad figyelmen kívül hagyni őket" – figyelmeztetett Horner.

Horner élvezte az újabb Alonso-Vettel párharcot

A Német Nagydíj tökéletesen illeszkedett a szezonba, amelyben már nyoma sincs az elmúlt évek Red Bull-diadalmenetének. "A negyedik hely volt számunkra az elérhető legjobb. A két Mercedes külön ligában játszik, Bottas pedig egész hétvégén kiemelkedően gyors volt. A valóságban a Ferrarikkal és a mezőny többi részével versenyeztünk" - értékelt Horner.

"Figyelembe véve az első kanyarban történt balesetet, ahol Daniel elképesztő mentéssel elkerülte az ütközést, a felzárkózása fantasztikus volt, és Sebastian is mindent kihozott az autóból."

Silverstone-hoz hasonlóan Hockenheimben is egymásra talált Vettel meg régi vetélytársa, Fernando Alonso, és újfent a német kerekedett felül a riválisán. Horner élvezte a párharcukat, bár valamit hiányol: "Biztos vagyok benne, hogy Fernando egy picit csalódott volt, de összességében nagyszerű versenyzést láttunk tőlük. Még jobb lenne, ha a mezőny elején csinálnák ugyanezt!"

Annak ellenére, hogy az elmúlt futamok során képtelenek voltak tartani a Williams tempóját, Horner úgy véli, a szűk, kanyargós mogyoródi pályán jobban fognak szerepelni. "A magyar futam jó esély a számunkra, és már Szingapúr sincs túl messze. Érdekes lesz látni, hogyan teljesít majd az autónk a Hungaroringen" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!