Vágólapra másolva!
Butaságnak tartaná, ha a matematikai esély elvesztése előtt kihúznák őt a küzdelemben részt vevők sorából. Azt elismeri, hogy a Mercedes előnye hatalmas a Red Bull előtt.

Már az év eleje óta látszik, hogy zsinórban négy világbajnoki címet követően idén valószínűleg nem Sebastian Vettel nyeri majd a pontversenyt. Erre a Mercedes két pilótájának, Nico Rosbergnek és Lewis Hamiltonnak van a legnagyobb esélye, akik fejenként már több mint 160 pontot gyűjtöttek.

Vettel eddig 70-et szerzett, amivel a 6. helyet foglalja el a tabellán, ám ennek ellenére nem hajlandó lemondani a címvédésről addig, amíg van matematikai esélye rá. "Ha ránézünk a pontversenyre, és matekozunk, az jön ki, hogy még mindig harcolhatunk a világbajnoki címért. Szóval butaság lenne azt mondani, hogy kiestünk a küzdelemből" - idézte az Autosport a Red Bull német pilótáját.

A Kanadai Nagydíjat leszámítva eddig mindegyik futamon Hamilton vagy Rosberg diadalmaskodott. Vettel tisztában van a Mercedes fölényével, éppen ezért reálisan értékeli a helyzetet.

"Egyszer sem hangsúlyoztam a szezon folyamán, hogy nagy figyelmet fordítsunk a bajnokságra. Az egyes futamokon csak arra törekedtem, hogy a legjobbat hozzam ki magamból és az autóból" - közölte. "A Mercedes olyan helyzetben van, hogy mindegyik versenyt megnyerheti kettős győzelemmel anélkül, hogy mások megzavarnák őket, ha csak nem siklik valami félre."

Sebastian Vettel még nem mondott le a vb-címről Forrás: AFP

"A célunk, hogy felzárkózzunk hozzájuk, és mielőbb legyőzzük őket. A lemaradásunk azonban tetemes, ezért nehéz lesz rövid idő alatt utolérni a Mercedest.

Alonso már nem reménykedik

A Red Bullt tanácsadóként segítő Helmut Marko nemrég azt nyilatkozta, hogy reményei szerint a csapat 2015 folyamán utolérheti a Mercedest. Ennek érdekében több változtatást is végrehajtottak motorszállítójukkal, a Renault-val közösen, amellyel "új alapokra helyezték kapcsolatukat."

Fernando Alonso, aki 17 ponttal előzi meg a címvédőt, Vettellel ellentétben már nem hisz a végső sikerben - pedig az előző években folyamatosan hangoztatta, hogy addig fog küzdeni, amíg van matematikai esélye. "Úgy gondolom, hogy ha Rosbergen és Hamiltonon kívül bárki azt állítja, hogy még hisz a bajnoki címben, az hazudik, márpedig én nem szeretek hazudni" - mondta.