Vágólapra másolva!
Marco Mattiacci szerint mindenképpen átszervezésekre van szükség az istállónál, hiszen az idei eredményeikkel korántsem lehetnek elégedettek. Senkire nem akar ujjal mutogatni, de vélhetően személyi változásokra is sor kerül majd.

Az idén kinevezett csapatfőnök, Marco Mattiacci azt ígérte, mindent megtesz azért, hogy a Ferrari „más csapat” legyen a 2015-ös idényre. Az olaszok önmagukhoz képest gyengén szerepeltek az idény első felében: Fernando Alonso mindössze egyszer tudott felállni a pódiumra, a konstruktőri világbajnokságban pedig a 2. helyezett Red Bull mögött is 62 pont a lemaradásuk, és a Williams is 3 pontra megközelítette őket. Noha Fernando Alonso egyelőre tartja a 4. helyét az egyéni tabellán, az autójával év eleje óta küszködő Kimi Räikkönen csak a 12. a pontversenyben.

A csapat a Brit Nagydíjon elért eredményével sem lehetett elégedett, hiszen Räikkönen kiesett, Alonso pedig egy küzdelmes verseny után a 6. lett. „Egyértelműen azon dolgozunk, hogy javuljunk, hiszen itt is csak a hatodik helyet tudtuk megszerezni” – mondta Mattiacci, aki a Kínai Nagydíj előtt váltotta Stefano Domenicalit az istálló élén. „A hatodik hellyel pedig nem lehetünk elégedettek. Mostantól tehát azon kell dolgoznunk, hogy egy más csapatot készítsünk elő a 2015-ös idényre.”

A Ferrari a Brit Nagydíjon sem remekelt Forrás: AFP


Bár az utóbbi időben felmerültek olyan híresztelések, hogy a motorfőnök Luca Marmorini a csapat gyengélkedése miatt elhagyta a Ferrarit, Mattiacci nem volt hajlandó megerősíteni ezt az információt, igaz, nem is tagadta. „Senki nem szeretnék ujjal mutogatni” – mondta, amikor arról felelték, Marmorini lehet-e az átszervezések egyik áldozata. „Újratervezzük és megerősítjük a csapat szerkezetét, de senkiről sem szeretnék egyénileg nyilatkozni.”

A csapatfőnök elmondta, nem feltétlenül kerül majd sor hivatalos bejelentésre, ha bizonyos alkalmazottakat áthelyeznek vagy elküldenek. „Nincs szükség arra, hogy bármilyen bejelentést tegyek. A legjobb az lenne, ha a pályán mutatott eredményeink beszélnének helyettünk” – vélekedett. „Annyi azonban biztos, hogy folyamatosan javulnunk kell.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!