Vágólapra másolva!
A motorok homologizációja szerintük kizárja, hogy már az idén ledolgozzák a hátrányukat.

A Ferrarinál úgy érzik, az új motorok korai homologizációja miatt az idén már esélyük sincs ledolgozni a Mercedesszel szembeni hátrányukat. „Önök sokat tudnak az F1-ről, ezért nem is értem, miért vetik fel egyáltalán, hogy utolérjük őket" – mondta a csapat főnöke, Marco Mattiacci. „A szabályok nem engedik meg, hogy jelentősen közelebb kerüljünk hozzájuk, ez tehát nem is fog megtörténni. Csak a megbízhatóságon javíthatunk."

Mattiacci arra célzott, hogy a motorok fejlesztését, csakúgy, mint a V8-asok korszakában, befagyasztották: a teljesítményük fokozását célzó módosításokat legfeljebb két szezon között, és akkor is csupán egy meghatározott kvótarendszer szerint lehet végezni rajtuk. Ezért egyetért a felettesével Fernando Alonso is. „Túl nagy a különbség" – vélte. „Nem nyúlhatunk hozzá a motorhoz, nem igazán tehetünk semmit."

A Ferrari harmadik a konstruktőri összetettben, de mindössze 11 ponttal előzi meg a Force Indiát, és 13-mal a Williamst – mindkét csapat Mercedes motort használ. Alonso úgy érzi, 2015-ben közelebb kerülhetnek a mezőny elejéhez. „Egy év alatt sok minden megtörténhet, és már a múltban is láttunk példát jelentős változásokra" – mutatott rá. „Idén sok volt az újdonság, ezért arra számítok, hogy 2015-ben mindenki nagyot lép majd előre, beleértve a Mercedest is. Jövőre mindannyian jobban leszünk."

„Ugyanakkor azok fejlődhetnek többet, akik alacsonyabbról indulnak, ezért mi közelebb fogunk kerülni a Mercedeshez. Legalábbis ebben bízunk. Időre van szükségünk hozzá. A feladatot nem lehet egyetlen nap alatt elvégezni, de a célunk ez."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!