Vágólapra másolva!
A csapatfőnök tisztában van vele, hogy Daniel Ricciardo a montreali győzelmét nagyrészt a Mercedes balszerencséjének köszönhette. Úgy véli, hogy csapata még mindig jelentős hátrányban van a bajnokságot vezető istállóval szemben.

Kanadában megszakadt a Mercedes sikerszériája, és idén először egy másik csapat versenyzője állhatott a dobogó tetejére. Az illető Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája volt, akinek azután nyílt esélye F1-es karrierjének első győzelmére, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg autójában is meghibásodott a kinetikus motorgenerátor vezérlőegysége.

Christian Horner, a bajnoki címeket védő Red Bull csapafőnöke reálisan értékeli a helyzetet, és tisztában van vele, hogy szerencse is kellett az istálló első 2014-es győzelméhez. "Ne köntörfalazzunk: a Mercedes autói voltak a leggyorsabbak, csak problémákkal találták szembe magukat, ahogy korábban nekünk is voltak nehézségeink a szezonban" - idézte őt az Autosport. "Még sok tennivalónk van. A Force Indiához és a Williamshez viszonyítva 12-15 km/ó-val lassabbak voltunk az egyenesekben, és ezen a téren fejlődnünk kell."

A Red Bullnak az év elején rengeteg gondja volt a Renault hajtásláncával, de ezeket leküzdve most már a második helyen áll a konstruktőri tabellán. "Sikerült lefaragnunk a hátrányunkból. Javítottunk az autón, a motoron, és sikerült előnyt kovácsolnunk a Mercedes balszerencséjéből" - mondta Horner. "Mindazonáltal továbbra is keményen kell dolgoznunk, és folytatni a lemaradásunk csökkentését, mert a hátrányunk még mindig jelentős."