Vágólapra másolva!
A csapatfőnök biztos benne, hogy a német jövőjét nem befolyásolja Newey döntése. Állítólag Ricciardóval is 2018-ig hosszabbítanának.

Miután Adrian Newey a Kanadai Nagydíj hétvégéjén bejelentette, hogy a következő idénytől csak tanácsadóként vesz részt a Red Bull Forma-1-es csapatának munkájában, rögtön beindultak a találgatások Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban is. A német köztudottan jó viszonyt ápol a főtervezővel, ráadásul mind a négy világbajnoki címét olyan autóban aratta, amelyet a brit szakember tervezett. Egyesek szerint a német a távozáson gondolkozik, amelyhez az is hozzájárulhat, hogy új csapattársa, Daniel Ricciardo a vártnál keményebb ellenfélnek bizonyul.

Vettel nem adott egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy Newey döntése az ő jövőjére is hatással lesz-e. „Azt hiszem, még elég sokáig érvényes a szerződésem” – mondta. „De ha a jövőmről kérdeznek, most inkább rövidtávon gondolkozom.”

Vettel a hatodik idényét tölti a Red Bullnál Forrás: AFP

Bár Vettel nyilatkozatát néhányan úgy értelmezték, hogy valóban a távozáson gondolkozik, Christian Horner szerint erről szó sincs. A csapatfőnök elmondta, Vettelnek semmi oka nincs arra, hogy Newey háttérbe vonulása miatt elhagyja a Red Bullt. „Adrian egy új szerepkörben fog dolgozni, de nem fordít hátat teljesen az F1-nek” – mondta Horner. „Tanácsadóként és mentorként továbbra is segíteni fogja a csapatunkat, amely a jövőben is nagyon erős lesz.”

„Sebastian soha nem fog arról beszélni, hogy éppen milyen szerződése van, de rengeteg sikerben volt része a csapatunkkal” – tette hozzá. „Semmi kétségem nincs afelől, hogy még sok évig nálunk versenyez majd.”

A német Sport Bild szerint a Red Bull most azon dolgozik, hogy 2018-ig az istállónál tartsa mindkét jelenlegi versenyzőjét. Az újság úgy tudja, a Kanadai Nagydíjon elért sikerével Ricciardo biztosan a csapatnál marad 2015-ben is, a Red Bull ugyanis kihasználja az erre vonatkozó opciót az ausztrál szerződésében. Ricciardo anyagilag is jól járt a győzelemmel – az Australian Financial Review szerint az évi 3,65 millió dolláros alapfizetése mellé futamgyőzelmenként 1-2 millió dolláros bónuszt kap.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!