Vágólapra másolva!
A mezőny legidősebb pilótája jövőre is folytatni szeretné a versenyzést a Forma-1-ben, méghozzá a McLarennél, de egyelőre a többi megoldandó probléma elsőbbséget élvez a szerződéshosszabbítással szemben.

A 34 éves Jenson Button a jelenlegi Forma-1-es mezőny korelnöke, de egyelőre nem gondol a visszavonulásra - már csak azért sem, mert az utóbbi időben nem villog a McLaren, és nem akar gyenge eredményekkel kiszállni a sportágból.

Jelenlegi csapatát 2010 óta erősíti, és szívesen maradna a következő szezonra is náluk, amikor az istálló átvált a Honda motorjaira. "Már négy szép évet töltöttünk együtt, most az ötödiknél tartunk. Mindkét fél szeretne közösen dolgozni tovább, de egyszerűen ez most nem a megfelelő idő (a tárgyalásokra)" - jelentette ki Button. "Először más problémákat kell megoldanunk, mielőtt a jövőn kezdenénk gondolkodni."

Saját formáját megfelelőnek érzi a folytatásra. "Belül még mindig nagyon fiatalnak érzem magam, edzettebb vagyok, mint valaha, és rengeteg a tapasztalatom. Kiváló helyzetben vagyok, és még sokat adhatok ki magamból az F1-ben."

Az Autosport úgy tudja, a McLaren szintén marasztalja Buttont, csak előtte biztosítani akarja, hogy olyan csapattársa legyen, aki keményen hajtja. A brit versenyző egyébként úgy érzi, hogy a tavalyi vergődéshez képest jobb a helyzet a csapatnál.

"Kívülről nézve nem tűnik látványosnak az idei évünk, és hasonlít a tavalyihoz, pedig teljesen más. Az autót sokkal jobbnak érzem, a fejlesztéseink beválnak, és a megfelelő irányba tartunk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!