Vágólapra másolva!
A Williams versenyzője a Red Bull és a Ferrari elleni harcot tűzte ki célul a Kanadai Nagydíjra. Elégedett a beállításokkal, Valtteri Bottas pedig az előrelépésnek örül.

A Williams Kanadában is eséllyel pályázik a pontokra, a kérdés csupán annyi, hogy ezúttal mely pozíciókért csatázhatnak a versenyzői. A péntek délutáni edzésen Felipe Massa a 6., Valtteri Bottas a 7. helyen zárt, ám hátrányuk három tizednél is kisebb volt a Ferrari párosa mögött, s Sebastian Vettel Red Bulljától sem kaptak ki sokkal többel.

Massa reméli, hogy felveheti a harcot a tabellán ma előtte végzőkkel. "Jó péntek volt" - értékelt. "Elégedett voltam ma a balansszal. Bízom benne, hogy nagyon ütőképes lesz az autó ezen a pályán, és harcolhatok a Red Bull-lal és a Ferrarival, ami sohasem könnyű." A Williams versenyzőinek igyanakkor hátrafelé is figyelnie kell, mert ha szombaton nem teljesítenek maximálisan, a McLaren pilótái is beelőzhetik őket. Massának egyébként nem volt zökkenőmentes napja, ugyanis az első edzését lerövidítette az ERS hűtésének meghibásodása.

Felipe Massa elégedett a montreali nyitánnyal Forrás: AFP

Bottas örül, hogy a Williamsnek sikerült előrébb lépnie Monaco óta. "Jó eredményeket hoztak az előző futam után végrehajtott változtatások, kellemes érzés látni a fejlődést" - mondta. "Ugyanakkor azt gondolom, hogy a mai teljesítményünkön még tudunk javítani." Ezt arra alapozza, hogy a szuperlágy gumikkal nem futott optimális kört.

Rob Smedley, a csapat mérnöke ugyanakkor hozzátette, hogy a Williamsnek még javulnia kell az abroncsok felmelegítésével és a hátsó kopás kordában tartásával.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!