Vágólapra másolva!
Szerinte hiába tudja a Ferrari, hol kell fejlődniük, a hibák kijavítása sok időbe telik. Marco Mattiacci szívesen dolgozik együtt a finnel.

Az idény elején küszködő Kimi Räikkönen a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon biztató tempót mutatott, amíg két ütközés tönkre nem tette a jól induló versenyét. A finn az időmérőn ugyan 7 tizeddel lassabb volt csapattársánál, Fernando Alonsónál, de a rajtnál sikerült feljönnie a harmadik helyre, ahol sokáig jó tempót diktált. Räikkönen ennek ellenére úgy gondolja, nem oldódtak meg azok a problémák, amelyek az év eleje óta nehezítik a dolgát.

„Még mindig nem vagyok elégedett az autómmal – a futamon jobb volt a helyzet, mint az időmérőn, de még nagyon sokat kell dolgoznunk” – mondta a finn. „Számos területen javulnunk kell.”

Räikkönen azt állítja, a Ferrari folyamatosan fejleszti az autóját, de a látványos előrelépéshez sok időre van szükségük. „Már nagyon sok változtatást elvégeztünk, főleg a motorjainkon, de még mindig nem vagyunk elég gyorsak” – jelentette ki. „A Mercedeshez kell mérnünk magunkat, és ők továbbra is messze vannak tőlünk.”

Új csapatfőnöke élvezi a közös munkát Räikkönennel Forrás: AFP

„Tudjuk, mit kell tennünk, de a hibákat nem lesz könnyű kijavítani. Időre van szükségünk” – magyarázta. „Folyamatosan fejlődünk, de a többi csapat autója is egyre jobb lesz. Tudjuk, miben vagyunk gyengék, de ha könnyű lenne megoldani a problémákat, akkor mindenki gyors autót tudna építeni.”

Räikkönen hozzáállását a múltban sokan kritizálták, többek szerint nem könnyű együtt dolgozni a szűkszavú finnel. Új csapatfőnöke, Marco Mattiacci azonban kifejezetten élvezi a közös munkát a 2007-es világbajnokkal. „Korábban több hónapig dolgoztam Finnországban – azt nem árulom el, hogy milyen projekten -, ezért elég jól ismerem a finn embereket” – nyilatkozta. „Kimi is finn, de a Forma-1-gyel járó utazások miatt nemzetközi közegben nőtt fel.”

„Szerintem hihetetlenül laza srác, nagyon kedvelem. A megbeszélések során mindig nagyon nyitottak és őszinték vagyunk egymással, ezért remekül együtt lehet vele működni” – magyarázta. „Mindannyian különbözőek vagyunk, néha változtatnunk kell a kommunikációnkon, hogy mindenkivel egy hullámhosszon legyünk. Eddig Kimivel sem volt semmilyen problémám – sőt pont az ellenkezőjét mondhatom, nagyon szórakoztató vele dolgozni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!