Vágólapra másolva!
A nehéz idénykezdet ellenére nem gondolkozik a visszavonuláson, a csúcson szeretné befejezni a pályafutását. A 2015-ös év szempontjából is fontosnak tartja, hogy a McLaren már idén visszatérjen az élmezőnybe.

Azok után, hogy az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon a McLaren szerezte a legtöbb pontot, a csapat egyre gyengébb formába került a következő négy versenyen. Malajziában még gyűjtöttek tíz pontot, de a legutóbbi három nagydíj egyikén sem sikerült az első tíz hely valamelyikén végezniük. Öt futam után Jenson Button csak a 8., Kevin Magnussen pedig a 9. helyen áll a világbajnokságban.

Mivel Button jelenlegi szerződése az idény végén lejár, felmerült a kérdés, hogy jövőre is a gyengélkedő McLarennél szeretne-e maradni, vagy a mezőny egyik legidősebb versenyzőjeként esetleg hátat fordít-e a Forma-1-nek. Ám ő azt állítja, az ideihez hasonló szezonok inkább a folytatásra ösztönzik.

„Egyértelmű, hogy a Forma-1-ben akarok maradni” – nyilatkozta a 34 éves Button, akinek az idei a 15. szezonja. „Az ember nem egy ilyen év után akar visszavonulni.”

Button már a 15. idényét tölti a Forma-1-ben Forrás: McLaren

„Általában a csúcson akarjuk abbahagyni, és ha erre lehetőséget látunk, akkor folytatjuk a versenyzést, hogy felérjünk oda” – magyarázta. „Ezzel persze az a probléma, hogy ha sikerül, akkor meg éppen azért nem akarjuk befejezni – ilyenkor akár hosszú évekig is maradhatunk.”

Button úgy érzi, lesz még lehetősége sikereket elérni, „izgalmasnak” látja a jövőjét. Sokak szerint az is a McLarennél tarthatja, hogy a csapat jövőre motorszállítót vált, és a Honda erőforrásait fogja használni. Button bízik benne, hogy jövőre újra a győzelemért küzdhetnek, de ehhez szerinte már idén vissza kell verekedniük magukat az élmezőnybe.

„Szeretném azt gondolni, hogy jövőre is itt leszek, és abban is reménykedem, hogy a csapat az idény vége felé versenyképessé válik. Akkor valóban lenne okom itt maradni” – mondta. „Muszáj, hogy az év végére gyorsak legyünk, ha jövőre is azok akarunk lenni. Nem lesznek szabályváltozások, ezért nem szabad leállnunk a munkával – a téli szünetben nem fogunk hirtelen 2 másodpercet javulni.”

A McLarent irányító Ron Dennis nemrég úgy nyilatkozott, még az idén győzelmet vár a csapatától, de Button szerint ez „nagyon, nagyon nehéz” feladat lenne. „De megértem, miért mondja ezt – ő is tudja, hogy már idén gyorsabbnak kell lennünk, ha jövőre is ütőképesek akarunk lenni” – mondta. „Ezért nagyon keményen hajtunk, és nem fogunk kiengedni. Talán a Mercedes így tesz majd, amikor már 300 pontos előnyük lesz.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!