Vágólapra másolva!
A sebességváltója romlott el a Spanyol Nagydíj időmérőjén, ezért csak a 10. helyről indulhat. Ricciardo szeretett volna közelebb kerülni a Mercedesekhez.

Noha a Mercedes mögött a Red Bull tűnt a leggyorsabbnak a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, sem Daniel Ricciardo, sem Sebastian Vettel nem volt elégedett a kvalifikáció után. A 3. rajthelyet megszerző ausztrál a jelentős lemaradása miatt kesergett, Sebastian Vettel pedig egyetlen kört sem tudott megtenni a Q3-ban, ezért a 10. helyről kell indulnia.

Az időmérő első két etapjában úgy tűnt, Vettel a kihagyott pénteki szabadedzések ellenére tudja tartani a lépést csapattársával, a döntő szakaszban azonban megadta magát a sebességváltója. „Ahogy kijöttem a garázsból, elszállt a második fokozat” – magyarázta a német. „Egyértelmű volt, hogy valami gond van, de 3-astól felfelé még megvoltak a fokozataim, ezért úgy gondoltam, megpróbálom így végigvinni a kört. A 3-as kanyarhoz érve azonban egy sem maradt.”

Az idén eddig csupán egy dobogós helyezést szerző címvédő elismerte, hogy egyre nehezebben viseli a sorozatos hibákat. „Nem tehetek túl sokat. Természetesen csalódott vagyok, és már kezd kicsit unalmassá válni, hogy ennyi problémánk van” – mondta. Vettel reménykedik, hogy a sebességváltója nem szenvedett maradandó károkat, egy csere esetén ugyanis további öt hellyel hátrébb sorolnák.

Vettel már a bokszból kihajtva érezte, hogy baj lesz Forrás: AFP

A német elmondta, a pénteki napját rövidre záró kábelhiba sem segítette a helyzetét, de szerinte így is képes lett volna Ricciardo tempóját hozni. „Minél több körre volt szükségem, és egyre inkább formába lendültem” – nyilatkozta. „Úgy éreztem, a 3. helyért harcolhatok majd, mert ennyi volt az autómban, de sajnos addig már nem jutottam el.”

Ricciardo a saját teljesítményével elégedett volt, arra viszont nem számított, hogy Lewis Hamiltonhoz képest több mint 8 tized lesz a lemaradása. A Red Bull azzal a reménnyel érkezett Barcelonába, hogy a fejlesztéseiknek köszönhetően végre a győzelemért harcolhatnak. „Szerintem rendben volt a teljesítményünk, de nem voltunk elég jók” – mondta. „Egy másodperc a lemaradásunk, ennél azért kisebb különbségre számítottam.”

Ricciardo szerint pozitívum, hogy a mögüle rajtoló Valtteri Bottast 4 tizeddel meg tudta előzni, de ez csekély vigasz számára. „Javultunk ezen a hétvégén, de nem csak mi, hanem a Mercedes is” – nyilatkozta. „A 3. helyünket biztosan tartottuk, ami nem rossz, csakhogy szeretnénk közelebb kerülni az első két helyhez.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!