Vágólapra másolva!
Az első hírek arról szóltak, hogy az izomzata nem bírta a terhelést egy Kanári-szigeteken rendezett triatlonversenyen, ezért adta fel a viadalt, de a McLaren szóvivője tagadta, hogy megsérült volna.

Jenson Button edzésprogramjának évek óta részét képezi a triatlon, különböző versenyeken is rendszeresen rajthoz áll. Szombaton részt vett a Kanári-szigeteken negyedszerre megrendezett Challenge Fuerteventura nevű viadalon, ám 1,9 kilométer úszás és 90 kilométer kerékpározás után nem tudta teljesíteni a futás félmaratoni távját, és feladta a versenyt.

Az első hírek szerint Button izomsérülést szenvedett, de csapata, a McLaren egyik szóvivője kijelentette: nem került veszélybe a szereplése a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon. "Jenson úgy döntött, hogy nem teljesíti a triatlonversenyt a Kanári-szigeteken, de minden rendben van vele, jól érzi magát. A sajtóértesülésekkel ellentétben nincs semmilyen sérülése" - közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a versenyző kedden a szimulátorban dolgozva készül a következő nagydíjra.

A McLaren a bíztató idénykezdés után visszaesett, és a pilótái az előző két futamon pontot sem tudtak szerezni. Button reméli, hogy a fejlesztésekkel a csapatnak sikerült ismét ütőképessé tennie az MP4-29-et.

"A kínai hétvége csalódás volt az egész gárdának, hiszen mindenki keményen dolgozott, mégis rossz eredménnyel zártunk. Ez fájó, különösen a gyárban dolgozó srácoknak. Reméljük, hogy optimisták tudunk maradni, és fejlesztjük az autót, mert az jelenleg nem elég jó" - mondta a brit.

"Nem tudjuk munkára fogni az első gumikat, túlságosan szemcsésednek. Ha ismernénk a probléma okát, már megoldottuk volna. Remélhetőleg Spanyolországban több információt fogunk szerezni róla."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!