Vágólapra másolva!
A csapat mindkét autója kuplunghiba miatt esett ki, pedig a brit versenyző úgy véli, akár még a dobogóra is feltornázhatta volna magát.

Bár a Bahreini Nagydíjról mindkét McLaren kiesett - mégpedig kuplunghiba miatt -, Jenson Button úgy érzi, a Mercedesek után valójában az övék volt a második leggyorsabb autó. A 250. F1-es futamán induló brit versenyző a Safety Car-fázisig az 5. helyen haladt, de már az újraindítás előtt érezte, hogy a sebességváltója rakoncátlankodik, s röviddel később fel kellett adnia a küzdelmet.

Button szerint a McLaren a rossz végkifejlet ellenére előrelépett. „A gumikopás nem volt vészes. Szerintem szép munkát végeztünk a gumik viselkedésének megértése terén, és a tempónk is megvolt" – mondta. „A csapatok közül kizárólag a Mercedes volt gyorsabb nálunk. A Force India is ütőképes volt, de szerintem a végén fel tudtuk volna venni velük a harcot, csak nem kaptunk lehetőséget rá."

Button elérhetőnek tartotta a dobogót is Forrás: McLaren

A 3. helyet végül éppen a tavaly a McLarennél versenyző Sergio Pérez szerezte meg, Button szerint azonban őt a hajrában lett volna esélyük elkapni. „A Force Indákat az etapok végén utolértük, mert akkor jobban küszködtek, mint mi. Ezért már vártam a verseny végét az elsődleges gumikon, de nem nyílt alkalmam (az üldözésre)" – mutatott rá. „Ezt nem könnyű megemészteni, hiszen legalább az 5. hely a zsebünkben volt, sőt szerintem a dobogóra is esélyesek voltunk, ami szerintem nem rossz."

A másik McLarent vezető Kevin Magnussen viszont egész este nem veszélyeztette komolyan a pontszerzőket. „Ez nem volt túl fényes verseny számomra" – ismerte el. „Már a rajtom sem sikerült jól – három pozíciót vesztettem –, aztán egyszerűen nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy feljebb kapaszkodjunk. Azt hittük, a hűvös segíteni fog nekünk, végül azonban valamiért úgy alakult, hogy még annál is kevésbé voltunk erősek, mint Malajziában."

A McLaren még a dupla kiesés ellenére is csak a 3. helyre esett vissza a konstruktőri összetettben, és 8 ponttal előzi meg a Red Bullt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!