Vágólapra másolva!
A brit „hihetetlenül boldog”, hogy az ausztráliai fiaskó után Malajziában minden tökéletesen alakult számára. Rosberg elismeri, hogy csapattársa ezúttal egyszerűen gyorsabb volt.

Első kettős győzelmét aratta Malajziában a Mercedes, amióta 2010-ben gyári csapatként tértek vissza a Forma-1-be, az idei bajnokságban ráadásul még sem az időmérőn, sem a versenyen nem tudták őket legyőzni. Az Ausztrál Nagydíjat műszaki hiba miatt feladni kényszerülő Lewis Hamilton ezúttal problémák nélkül tudta teljesíteni a futamot, és a pole pozícióból indulva zavartalanul szerezte meg pályafutása 23. futamgyőzelmét.

„Micsoda hétvégét zártunk az ausztráliai nehézségek után!” – lelkendezett a leintést követően. „Fantasztikusan alakult a mai napunk, ráadásul sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Az új autóval lényegében először sikerült egy egész versenytávot teljesítenem. Sokat tanultam a gumikról és az üzemanyag-fogyasztásról, és rájöttem, miben fejlődhetek még.”

Noha Hamilton látszólag simán, több mint 17 másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt, állítása szerint belülről nem tűnt könnyűnek a győzelme. „Ha arról tájékoztattak, hogy Nico (Rosberg) elkezdett gyorsabban hajtani, akkor nekem is reagálnom kellett, de az abroncsaimat nem használhattam el” – magyarázta. „Nagy kihívást jelentett számomra a verseny, de sikerült jól teljesítenem, mert az autónk egész hétvégén fantasztikusan működött.”

Hamilton és Rosberg először aratott kettős győzelmet Forrás: Mercedes

Két futam után egyértelműen a Mercedes áll az erősorrend élén, és a bajnoki tabellákat is vezetik. Hamilton azonban még nem szeretne a bajnoki esélyeiről beszélni, hiszen biztos benne, hogy a riválisai is fel fognak támadni. „Még nem gondolok a bajnoki címre, rengeteg forduló van hátra. A többiek is nagyon versenyképesek, szóval majd meglátjuk, hogyan alakul a szezon hátralévő része” – mondta a brit, aki a malajziai repülőgép-katasztrófában érintett családoknak ajánlotta a győzelmét.

Rosberg a 3. helyről indulva a rajtnál megelőzte Sebastian Vettelt, csapattársa tempójával azonban nem tudott mit kezdeni. „Egy kicsit necces volt a rajt, mert a 3-as kanyarban megcsúszott az autóm, de végül minden jól alakult” – nyilatkozta. „Utána már csak Lewist kellett üldöznöm, de ő túl gyors volt ma, ezért nem tudtam elkapni.”

Bár ezúttal az eső nem nehezítette meg a versenyzők dolgát, Rosberg szerint így is szokatlanul nehéz volt vezetni a szepangi pályán. „Nagyon rossz állapotban volt a pálya, rengeteget csúszkáltunk” – árulta el. „Különösen a hátsó gumikkal küszködtem, ez kicsit megnehezítette a dolgomat.”

Két futam után Rosberg 18 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot Hamilton előtt, de csapattársához hasonlóan még ő sem akarja elbízni magát. „Mindig csak a következő futamra koncentrálok, nagyon sok verseny van még hátra” – mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!