Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy a Red Bull egyelőre csak a második leggyorsabb csapat lehet, de azt mondja, Melbourne-ig csupán az autó megbízhatóságára koncentráltak, ezért az ütőképessége még őket is meglepte.

Bár a Red Bull fellebbezett Daniel Ricciardo melbourne-i kizárása ellen, ezért az ausztrál versenyző egyelőre nem tudja, hogy megtarthatja-e a hazai pályán szerzett 2. helyét, azt mondja, a dobogós eredmény mindenképpen jó hatással volt az önbizalmára.

„Valójában több volt a pozitívum: szép munkát végeztem az autóban, és felállhattam az Ausztrál Nagydíj dobogójára. Ezt az élményt már senki nem veheti el tőlem" – nyilatkozta a Red Bull honlapjának. „A következményeket nem befolyásolhatom, de az igazat megvallva ez a végkifejlet még mindig jobban tetszik, mintha egy műszaki hiba miatt kiestem volna a versenyből. Azzal szemben habozás nélkül a dobogót és az utólagos diszkvalifikációt választanám."

Ricciardo hozzátette, hogy Melbourne-ben megjött az étvágya az újabb dobogós helyezésekhez, s mivel az RB10 gyorsabbnak bizonyult a vártnál, úgy érzi, lesz is lehetősége az eredményes folytatásra. „Télen főleg a megbízhatósággal foglalkoztunk, nem a teljesítménnyel. Csak Melbourne-ben volt először lehetőségünk a beállításokon is dolgozni" – magyarázta.

Az ausztrálnak megjött az étvágya a további dobogókhoz Forrás: Red Bull

„Az RB10 minket is meglepett azzal, hogy száraz pályán meglehetősen, az esőben pedig nagyon ütőképes volt. A következő hetekben, ahogy tovább csiszolunk majd a beállításain, még jobb lesz, ezért felzárkózhatunk azokhoz a csapatokhoz, amelyek az előszezonban több kilométert tettek meg, mint mi."

Ricciardo ugyanakkor elismerte, hogy a Red Bull egyelőre csak a második legjobb csapat státusáért küzdhet a Mercedes mögött. „Ez természetesen azt jelenti, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de a néhány héttel ezelőtti elvárásainkat máris felülmúltuk" – mondta. „Azt hiszem, ha komolyan elkezdünk a beállításokra koncentrálni, utolérhetjük a Mercedest. Nyilván ők is fognak fejlődni, de szerintem mi jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy nagyobbat lépjünk előre."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!