Vágólapra másolva!
Ez Felipe Massa véleménye, aki szerint Melbourne-ben a Williams is tudott volna olyan pozícióban végezni, mint a bajnokságot vezető McLaren. Biztos benne, hogy sokat javulnak még.

A Williams Valtteri Bottas 5. helyének köszönhetően 10 ponttal távozott Ausztráliából, s bár ilyen jó eredménynek tavaly a közelébe se kerültek, a csapatnál mégis csalódottan zárták a hétvégét. A versenytempójuk alapján ugyanis több pontot is gyűjthettek volna, de Felipe Massát már az első kanyarban kiütötték a versenyből, Bottasnak pedig egy hiba után a 17. helyről kellett újra felzárkóznia.

A melbourne-i csalódottság ellenére Massa rendkívül optimistán várja a malajziai hétvégét, hiszen úgy érzi, a Williams az élcsapatok szintjén áll. Azt sem tartja kizártnak, hogy az egyértelműen tempófölényben lévő Mercedes után az ő autójuk a leggyorsabb. „Ez nem lehetetlen” – idézi Massát az Autosport.. „A McLaren nagyon jó versenyt futott: mindkét autójuk célba ért, és vezetik a világbajnokságot. Szerintem Ausztráliában mi is képesek lettünk volna hasonló eredményre, és akkor talán mi állnánk a tabella élén.”

Massa optimistán készül a malajziai futamra Forrás: AFP

„Most úgy érzem, minden lehetséges. Azt erősorrendet elnézve azt mondanám, hogy a Mercedes gyorsabb nálunk, de utánuk minden nyitott, mi is odaérhetünk” – bizakodott Massa, aki tisztában van vele, hogy a Williamsnek még számos területen javulnia kell. Az időmérőn például csak a 9. és 10. helyeken tudtak végezni, mert a vizes pályán nem működött megfelelően az autójuk. Ezen kívül a leszorítóerőn és az autó hátsó tapadásán is dolgozniuk kell.

„Viszonylag elégedett vagyok az autóval és a teljesítményünkkel” – mondta a brazil, aki szerint a Williams a hosszabb etapokon sokkal ütőképesebb, mint egy körön. „Ettől függetlenül még sokat kell javulnunk. Mindig gondolnunk kell az autónk gyengeségeire, hiszen az időmérőn sok helyet veszítettünk miattuk.”

Massa biztos benne, hogy a Williams kemény munkával képes lesz felülkerekedni a nehézségeken. „Az autónk még rengeteget javulhat, és én folyamatosan ösztönzöm a csapatot a fejlődésre. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk azt az irányt, amellyel még jobbak és versenyképesebbek lehetünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!