Vágólapra másolva!
Biztos benne, hogy előrébb végezhetett volna Melbourne-ben, ha nem koccant volna a falnak a 10. körben. Massa úgy érzi, egy dobogós helyezéshez is elég jó lett volna az autója.

A Williams hárommal több pontot szerzett az Ausztrál Nagydíjon, mint a 2013-as idényben összesen, ennek ellenére mindkét versenyzőjük csalódottan távozik Melbourne-ből. Felipe Massa versenye ugyanis csak az első kanyarig tartott, a 6. helyen célba érő Valtteri Bottas pedig úgy érzi, ennél sokkal több volt az autójában.

A 15. helyről induló finn talán a dobogós helyezésekért is harcba szállhatott volna, de a 10. körben, a 6. helyen haladva nekiment a falnak a 10-es kanyarnál, és az autójáról leszakadt a jobbhátsó kerék. Mivel a felfüggesztése nem sérült meg, egy bokszkiállás után folytatni tudta a versenyt, de a 17. helyről kellett visszakapaszkodnia.

„Elég dühös vagyok magamra a hiba miatt” – nyilatkozta Bottas, aki a nála lassabb Alonsót üldözte az incidens előtt. „Nem vagyok boldog miatta, de biztosra veszem, hogy tanulni fogok belőle, és a jövőben talán nem követek el hasonló hibát.”

Bottas remek tempót diktált Ausztráliában Forrás: AFP

„A futam hátralévő részét azzal töltöttem, hogy megpróbáljam ledolgozni a hibából fakadó hátrányomat, és sikerült is néhány jó előzést végrehajtanom. Nagyszerű érzés volt, hogy végre képes voltam harcolni a körülöttem lévő versenyzőkkel” – tette hozzá a debütáló évében sokat küszködő finn. „A tempónk alapján előrébb kellett volna végeznünk, de az egész idényre nézve biztató, hogy az autónk jól működött. A tavalyi szezonhoz képest egyértelműen sokat léptünk előre.”

Az istálló helyettes csapatfőnöke, Claire Williams a balszerencsének tulajdonította Bottas hibáját, és bosszankodás helyett inkább a finn teljesítményét dicsérte. „Valtteri kezében biztonságban van az autónk – rendkívül nyugodtan, összeszedetten versenyez, és azt hiszem, ma több mint húsz autót megelőzött a futam közben” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Minden manőverénél bíztunk benne, hogy tisztán végrehajtja az előzést, és ez így is lett.”

Massa nyilvánvalóan rendkívül csalódott volt, amiért Kamui Kobajasi az első kanyarban kiütötte őt a versenyből. „Ezzel az autóval a dobogóért is harcolhattam volna, de az első körben történt incidens tönkretette a versenyemet” – kesergett. „A rajtnál megpróbáltam nyugodt maradni, de Kobajasi túl későn fékezett, és eltalált hátulról – ez ellen semmit nem tehettem. Kár érte, de a versenyhétvégénkből sok pozitívumot is levonhatunk: a tempónk és a megbízhatóságunk is jónak tűnik.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!