Vágólapra másolva!
A Red Bull a saját várakozásait is felülmúlta az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein, de továbbra is a célba érést tekintik a legfontosabb feladatuknak.

Sebastian Vettel elárulta, „óriási megkönnyebbülést” érzett az Ausztrál Nagydíj pénteki napja után, hiszen a problémákkal teli előszezon ellenére a Red Bull a vártnál sokkal ütőképesebbnek bizonyult. A második edzésen a címvédő tette meg a legtöbb kört, sőt a tempója miatt sem kellett szégyenkeznie: 7 tizedes lemaradással a 4. helyen végzett a Mercedesek és Fernando Alonso mögött.

„Nagyon jó napunk volt” – mondta a délután 41 kört teljesítő Vettel, aki továbbra is a célba érést tekinti a Red Bull legfőbb feladatának. „Ez óriási megkönnyebbülés, mert rengeteg munkát fektettünk ebbe az eredménybe.”

Vettel tisztában van vele, hogy a pénteken futott köridők „nem sokat érnek”. Ennél sokkal fontosabb volt, hogy a problémás tesztek után minél több kört tudjanak hiba nélkül teljesíteni. „Egyikünknél sem jelentkezett nagyobb probléma, az autóink működtek, és a balansz is nagyon jó volt” – mondta. „Mindenképpen örömteli, hogy közel kerültünk az élmezőnyhöz, és nem a tabella hátsó felében veszteglünk. Ami a tempónkat illeti, tudjuk, hogy még sokkal több van bennünk, de egyelőre ennek az eredménynek is nagyon örülök.”

Vettel elégedett a pénteki edzések eredményével Forrás: AFP

Lelkesen nyilatkozott a Red Bull-lal első versenyhétvégéjét teljesítő Daniel Ricciardo is, aki az első edzésen az 5., a másodikon pedig a 6. helyet tudta megszerezni. „Arra számítottunk, hogy ennél kicsit lassabbak leszünk” – ismerte el az ausztrál, aki 9 tizedet kapott Lewis Hamiltontól. „Remélhetőleg nem fog nőni a köztünk lévő különbség – az egy másodpercen belüli lemaradás felülmúlja a várakozásainkat.”

Ricciardo nem szeretné elbízni magát a mai eredmények láttán, de örül, hogy a Red Bull elmúlt hetekben végzett kemény munkája meghozta a gyümölcsét. „Tudtam, hogy a tesztelés óta a srácok mindent beleadtak, de mégsem számítottam arra, hogy ma ennyi kört sikerül teljesítenem” – nyilatkozta. „Nagyon, nagyon elégedettek vagyunk. Ez az eredmény nagy motivációt jelent a csapat számára, hiszen megmutattuk, hogy a még előttünk álló nehézségekkel is képesek leszünk megbirkózni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!