Vágólapra másolva!
Az ausztrál bízik benne, hogy az új szabályok kiegyenlítik a mezőnyt, és ő is közelebb kerülhet Vettelhez. A sportág műszaki oldaláról még sokat kell tanulnia.

Daniel Ricciardo tisztában van vele, hogy nehéz feladat vár rá a Red Bullnál, hiszen a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csapattársaként kell megállnia a helyét. Az ausztrál azonban úgy érzi, pont jókor csatlakozik a címvédő istállóhoz, hiszen a 2014-ben bevezetésre kerülő új szabályok megkönnyíthetik a dolgát.

"Sebastian az autójával együtt uralta a mezőnyt az elmúlt években. Ha nem változtatnának a szabályokon, szerintem továbbra is ekkora lenne a fölénye" - nyilatkozta az Autosportnak. "A módosítások azonban némileg kiegyenlíthetik a mezőnyt."

Ricciardo bízik benne, hogy fel tudja venni a versenyt Vettellel Forrás: Red Bull


Ricciardo reméli, hogy Vettel az új idényben nem emelkedik ki annyira a mezőnyből, mint 2013-ban. "Ez egyértelműen megkönnyítené az én dolgomat is" - mondta. Az elmúlt két idényt a Toro Rossónál töltő ausztrál azonban tudja, hogy még sokat kell tanulnia a Forma-1-ről, ha Vettel nyomába szeretne érni. Úgy érzi, elsősorban a sportág műszaki oldalával kapcsolatban hiányosak az ismeretei.

"Ezen a téren még van lemaradásom, de remélem, hamar fel tudok zárkózni" - bizakodott. "Biztosan meggyorsítja majd a folyamatot, hogy egy nagyon tapasztalt csapat fog körülvenni. Mindent megteszek majd, hogy elérjem Sebastian szintjét, de ez nyilvánvalóan időbe fog telni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!